1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Il Miracolo

Season1.be445

Italië in de nabije toekomst. Een referendum over de uitstap uit de EU staat voor de deur. De progressieve premier Fabrizio Pietromarchi (Guido Caprino) staat op het punt een diner bij te wonen als hij gealarmeerd door het hoofd van de carabinieri, generaal Giacomo Votta. Tijdens een inval bij maffiabaas Molocco is er namelijk een Mariabeeld gevonden dat onophoudelijk menselijk bloed weent. En nog geen klein beetje: zo’n negen liter per dag. Het mysterieuze beeld wordt ondergebracht in een verlaten militaire basis. Naast de premier worden ook de hematoloog Sandra Roversi en de priester Marcello bij de zaak betrokken omdat ze elk vanuit hun eigen expertise mogelijk een verklaring kunnen vinden voor het fenomeen.

Voor elk van hen wordt het mysterieuze beeld een breekpunt in hun leven. Want alle vier hebben ze, net als hun land, nood aan een mirakel. Premier Pietromarchi is een integere politicus en een atheïst. Hij gelooft dus niet in mirakels. Maar Pietromarchi staat voor de grootste uitdaging uit zijn politieke carrière. Tegelijk dreigt zijn flamboyante en opvliegende vrouw Sole hem te verlaten. Al die tegenspoed brengt hem uit zijn evenwicht en doet hem twijfelen aan alle zekerheden in zijn leven. Priester Marcello werkt in een buitenwijk van Rome. Na jaren van diep geloof en missies in Afrika is hij nu op het slechte pad geraakt, verslaafd aan gokken, seks en porno. Marcello heeft nood aan een teken van God om het kwaad in zichzelf te overwinnen. Premier Pietromarchi kent Marcello van vroeger en zo raakt de priester betrokken bij het onderzoek naar de huilende madonna.
Generaal Votta is een eenzame man. Hij is de bewaker van de publieke veiligheid en de vijand van alles dat de gevestigde orde in het gevaar kan brengen, inclusief bloedende beeldjes van Maria. Maar generaal Votta is ernstig ziek en zou dus ook een mirakel kunnen gebruiken. Sandra Roversi werkt al hematoloog voor de politie. Al jaren zorgt ze voor haar moeder, die zwaar ziek is en een vegetatief bestaan leidt. Sandra heeft alles opgegeven voor haar moeder. Zelfs haar liefde voor Amanda. Ze zou alles geven om haar moeder weer tot leven te wekken. Ook anderen zoals een autistische jongen die verdacht wordt van moord, een Poolse nanny en de echtgenote van Pietromarchi zullen allemaal beïnvloed worden door de ontdekking van het beeld.

Il Miracolo
is een prestigieuze achtdelige Italiaanse televisiereeks van de veelgelezen Italiaanse auteur Niccolò Ammaniti (wiens boeken ‘Io e te’ en ‘Io non ho paura’ reeds eerder werden verfilmd). De serie speelt zich af over acht dagen. Elke aflevering beslaat één dag. Het verhaal zit vol flashbacks en dromerige sequenties waardoor het niet meteen een hapklare brok is om volgen. Maar eens je vertrouwd bent met de personages en hun verhaallijn, is het volop genieten van deze mix van thriller, burleske, horror, komedie en misdaad. Het open einde laat een vervolg veronderstellen, maar eer dat zo ver is, is er volgens de makers een waar mirakel nodig!

Il Miracolo, dat geproduceerd werd door o.a. Lorenzo Gangarossa (My Brilliant Friend, The Young Pope), won de Speciale Prijs van de Jury op het televisiefestival Séries Mania. Acteur Tommaso Ragno (die de priester speelt) won er de prijs voor de Beste Acteur. Tot slot ook nog een stevig compliment voor de muziek die net als de serie erg gevarieerd is: van chansons (het wondermooie 'Il Mondo' dat de serie opent, 'The Good Life', 'Quizas Quizas Quizas') over klassieke muziek (o.a. Vivaldi) tot hedendaagse rock en pop ('Quatre Mains' van dEUS, 'The House Of The Rising Sun', 'Tu' van Umberto Tozzi, 'Narcotic' van Liquido en 'Hey Eugene' van Pink Martini).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Guido Caprino, Elena Lietti,  Sergio Albelli, Alba Rohrwacher, Tommaso Ragno

Prijzen: 2 prijzen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1 (vanaf 25 juni 2019)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •