1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

In Treatment

Season1.be335

Met In Treatment die gebaseerd is op een zeer populaire serie uit Israël en waarvan het volledige eerste seizoen bestaat uit 43 afleveringen, probeerde HBO een nieuwe vorm van entertainment uit. De serie speelt zich af in de beladen, beperkte ruimte van individuele sessies psychotherapie met als centrale figuur Dr. Paul Weston. Hij is net gescheiden van zijn vrouw Kate en vanuit Maryland verhuisd naar een mooi huis in Brooklyn, New York. Paul bouwt zijn praktijk opnieuw op terwijl hij worstelt met een aantal van de boze geesten die hij heeft achtergelaten – waaronder een rechtszaak die is aangespannen door de vader van Alex, een patiënt die vorig jaar is overleden – en neemt een aantal nieuwe patiënten aan. Daarnaast pendelt hij elke vrijdag naar Maryland om zijn eigen sessies met Dr. Gina Toll voort te zetten.

Elke dag van de week is er een sessie. We volgen dus in feite in real time de praktijk van Dr. Weston. De serie won verschillende prijzen, kon terugblikken op positieve reviews en kreeg met In Therapie ook een Nederlandse bewerking. Hoofdrolspeler Gabriel Byrne, die nagenoeg in elke scène te zien is, kennen we uit ondermeer The Usual Suspects. DVD-verdeler Warner heeft besliste om het eerste seizoen in twee delen uit te brengen krijg je van elke patiënt de vijf eerste weken van zijn therapie te zien, wat dus 5 discs met elk 5 x25 minuten oplevert.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Gabriel Byrne, Dianne Wiest, Mia Wasikowska, Melissa George, Debra Winger, John Mahoney, Blair Underwood, Alison Pill


Prijzen:
6 prijzen (waaronder 1 Golden Globe en 2 Emmy's) en 32 nominaties (waaronder 5 voor een Emmy en 4 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen:

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1, 2 en 3

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2008): 43 afleveringen

In de HBO-serie In Treatment volgen we de dagelijkse sessies van psychoanalist Paul Weston. Zijn patiënten in dit eerste seizoen zijn ondermeer Laura (Melissa George), een jonge vrouw die met dubbele gevoelens zit over haar relatie met Paul en haar huwelijk; Alex (Blair Underwood), een piloot die in de war is over een missie in Irak die fout afliep; Sophie (Mia Wasikowska), een jonge gymnaste met suïcidale neigingen en wiens recente kwetsuur wel eens geen ongeval zou kunnen zijn en tot slot Jake en Amy, een seksueel actief koppel dat in alle andere geledingen van hun huwelijk problemen heeft. Elke week eindigt met een sessie tussen Paul en Gina, Paul’s analiste die hij weer is gaan opzoeken nadat hij bij zichzelf merkte dat zijn geduld voor de patiënten op raakte.

Seizoen 2 (2009): 43 afleveringen

Onder zijn nieuwe cliënten bevinden zich een patiënt van vroeger (Hope Davis) die nog wrok koestert tegen Paul vanwege hun sessies van 20 jaar geleden, een architectuurstudent (Alison Pill) die weigert haar familie te vertellen dat ze net de diagnose kanker heeft gekregen, een jonge jongen (Aaron Shaw) die klem zit tussen zijn ouders tijdens hun verwoestende scheiding en een gestreste CEO (John Mahoney) die over slapeloosheid klaagt terwijl hij een groot aantal problemen ontkent.

Seizoen 3 (2010): 28 afleveringen

Tussen tal van nieuwe emotionele en fysieke problemen (zoals het beven van zijn handen waarvan hij vreest dat dit het begin is van de ziekte van Parkinson, waar zijn vader aan overleden is) door, behandelt Dr. Weston tijdens dit seizoen drie nieuwe patiënten (Debra Winger, Irrfan Khan en Dane DeHaan), en gaat hij naar een nieuwe therapeut (Amy Ryan) in New York City.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •