1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

In Vlaamse Velden

Season1.be445

In Vlaamse Velden, geregisseerd door Jan Matthys (De Smaak Van de Keyser, Katarakt, Quiz Me Quick) speelt zich af in West-Vlaanderen en vertelt het verhaal van het Gentse gezin Boesman, die probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. De focus ligt op de vijf familieleden die gedurende vier jaar elk hun eigen oorlog meemaken.

Centraal in het verhaal staat de 15-jarige Marie, een naïeve puber die door haar ervaringen in de oorlog ontpopt tot een gelouterde, volwassen vrouw die gelooft in de toekomst. De echte impact van de oorlog wordt voor de familie pas echt voelbaar wanneer de Duitsers hun huis bezetten.

Vader Philippe, gynaecoloog, ziet zijn kans om professor te worden in de door de Duitse bezetter gesteunde Vlaamse universiteit. Moeder Virginie probeert zo goed en zo kwaad als het kan haar gezin bijeen te houden, maar de oorlog drijft hen uit elkaar.

Marie’s oudste broer Vincent vecht mee aan het front, uit idealisme... en zal daarvoor een zware prijs betalen. Guillaume, haar andere broer, probeert te deserteren maar wordt soldaat tegen wil en dank.

Marie droomt ervan om dokter te worden maar wordt verpleegster aan het front. Daar vindt ze uiteindelijk de kracht om op een genuanceerde manier naar de wereld en naar haar familie te kijken.

De opnames startten deze zomer (20 augustus om precies te zijn), met een geplande uitzending op Eén in het najaar van 2013. De reeks wordt gemaakt en uitgezonden naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het begin van WO I. De serie telt tien afleveringen. Koop online bij Kopen bij Bol.com


Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •