1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Invisible Heroes

Season1.be445


Deze Finse serie vertelt het nooit eerder vertelde, waargebeurde verhaal van een kleine groep Finse diplomaten die in 1973 in Chili alles riskeerde om duizenden Chilenen te redden van de Pinochet-dictatuur. Een spannend en meeslepend verhaal over onzichtbare moedige helden, bekroond met de Prix Europa voor Beste Fictieserie 2019.

1973, Santiago, Chili. Op 11 september pleegt generaal Augusto Pinochet een staatsgreep tegen verkozen president Salvador Allende, het begin van het militair regime. Tanks in de straten van Santiago, mensen worden in het midden van de nacht uit hun bed gehaald, tegenstanders worden koudweg doodgeschoten of gevangengenomen. Tapani Brotherus, een Fins diplomaat in de Chileense hoofdstad, is geïnspireerd door de Zweedse ambassadeur en gaat in tegen het officiële Finse beleid om neutraal te blijven. Wanneer politieke vluchtelingen over de muren van zijn domein klimmen op zoek naar bescherming, besluit hij te strijden voor zijn idealen. Brotherus is bereid zijn leven te riskeren om dat van duizenden anderen te redden.

De serie is een karakter gedreven politieke thriller met interessante, veelgelaagde personages, sterke vertolkingen, knappe, begeesterende muziek en een sterk en goed verteld verhaal. De rol van het koppel Brotherus wordt gespeeld door Pelle (Midnight Sun, Jägarna) en Sophia Heikkilä, eveneens een koppel in real life. In de rol van de Zweedse ambassadeur zien we de bij ons bekende Mikael Persbrandt uit o.a. Sex Education, The Salvation, In A Better World.
Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Pelle Heikkilä, Sophia Heikkilä, Ilkka Villi, Mikael Persbrandt 

Prijzen:
2 prijzen en 2 nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •