1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Kiri

Season1.be445

Kiri is een vierdelig Brits misdaaddrama dat door pers én kijkers uiterst lovend werd ontvangen. De negenjarige Kiri staat op het punt geadopteerd te worden. Maatschappelijk werker Miriam regelt dat het meisje voor die tijd nog eens op bezoek kan bij haar biologische grootvader. Maar kort nadat zij Kiri daar heeft afgeleverd, krijgt Miriam akelig nieuws: het kind is verdwenen. De politie lijkt te vermoeden dat ze is ontvoerd door haar vader Nate, een man met een flink strafblad. Miriam zelf ligt onder vuur omdat zij degene is die Kiri zomaar zonder toezicht heeft achtergelaten. En het gezin dat Kiri zou adopteren is ook in rep en roer. Vooral Kiri’s pleegmoeder is dodelijk ongerust. Wat is er in vredesnaam met het meisje gebeurd? En wie heeft dat op zijn geweten?

Kiri vertelt een misdaadverhaal vanuit een origineel perspectief, waarin nu eens niet de politie centraal staat maar de maatschappelijk werker. Zo komen we dichter bij de emoties die rond een misdrijf spelen. De dader wordt tot het laatst geheimgehouden wat maakt dat vele personages verdacht zijn en de spanningsboog gespannen blijft tot de laatste aflevering. Let op: het einde kun je niet echt een happy end noemen. 

Dit is na Natural Treasure het tweede luik in de trilogie van BAFTA-winner, Jack Thorne (The Virtues, This Is England-trilogie, Skins). De rol van Miriam, het personage dat de serie draagt, wordt briljant vertolkt door Sarah Lancashire (Happy Valley, Last Tango In Halifax).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs:  Sarah Lancashire, Lia Williams, Lucian Msamati, Wunmi Mosaku, Steven Mackintosh

Prijzen:
1 prijs en 2 nominaties

Aantal seizoenen: 1


Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •