1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

LOIS

Season1.be335

Rechercheur Lois Elzinga, gespeeld door actrice Noortje Herlaar (Ramses, De Zaak Menten, De 12 van Oldenheim, Zuidas), leeft voor haar werk bij de politie en is inmiddels gewend aan het heftige beroep dat zij heeft. Ze vormt duo met Fred Klinkenberg die bijna met vervoegd pensioen gaat.

Lois leidt een veilig leven, dat ze voor zichzelf heeft gecreëerd. Maar als een geheim uit haar verleden komt bovendrijven, wordt haar hele leven in de war geschopt. Tijdens het oplossen van drie heftige zaken met moord, ontvoering en veel geweld, komt haar hele leven op scherp te staan. Na het verlies van haar beide ouders kan Lois alleen nog maar met haar pasgetrouwde zusje Tessa praten, maar door het geheim uit het verleden dat komt bovendrijven dreigt ze haar zus te verliezen. Daarnaast heeft de achtbaan waarin Lois zit ook het nodige effect op haar werk als rechercheur.

Het hoofdpersonage is verre van sympathiek. Haar negatieve aura straalt ook af op de kijker die alle moeite moet doen om in de serie te raken. Noortje Herlaar is fout gecast, zij is te liefelijk voor dergelijke rol. Ook de andere figuren kunnen de aandacht niet vasthouden. Blijven over: drie misdaadverhalen die vol zitten met clichés.

De serie is gebaseerd op de boeken van Simone van der Vlugt: ‘Aan niemand vertellen’, ‘Morgen ben ik weer thuis’ en ‘Vraag niet waarom’. Elke aflevering duurt 90 minuten.

De regie is in handen van Lourens Blok (Vechtershart, Nieuwe Buren) terwijl het scenario geschreven werd door Thomas van der Ree (Smeris, Riphagen).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Noortje Herlaar, Kay Greidanus, Raymond Thiry, Bart Klever

Prijzen:
géén prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •