1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Mammon

Season1.be445

Op 1 januari ging op de Noorse televisie de thriller Mammon in première. De zesdelige serie kreeg solide reviews en ratings die behoren tot de hoogste voor een Noorse dramaserie ooit.

Qua genre wordt Mammon door de producenten vergeleken met All The President’s Men, met dat verschil dat niet alle journalisten in deze serie goed zijn en dat de jacht op de waarheid veel persoonlijker is.

Het hoofdpersonage is Peter Verås, een integere journalist die voor de belangrijkste krant van Noorwegen werkt. Hij maakt echter de grootste fout van zijn leven wanneer hij via een anonieme bron de hand weet te legen op bewijsmaterialen i.v.m. een financiële fraudezaak waar de politieke en bancaire elite van Noorwegen bij betrokken lijken te zijn. Alles wijst immers in de richting van zijn broer Tore. Verås zet door met het onderzoek en wanneer het nieuws aan het licht komt, pleegt zijn broer zelfmoord. Hoe dichter Peter bij de waarheid komt, hoe gevaarlijker het voor hem en zijn familie wordt. Hoe ver ga je als journalist om de waarheid boven tafel te krijgen?

Jon Øigarden (Lilyhammer, The Half Brother), Terje Strømdahl (The Half Brother, Troubled Water), Ingjerd Egeberg, Alexander Tunby Rosseland en Lena Kristin Ellingsen (Dag, Jackpot) vertolken de hoofdrollen. De producent van deze serie, NRK, produceerde eerder Lilyhammer.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jon Øigarden, Terje Strømdahl, Ingjerd Egeberg, Alexander Tunby Rosseland en Lena Kristin Ellingsen

Prijzen: nog geen prijzen

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD: s
eizoen 1, 2 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 6


Geen bonusmaterialen op de DVD

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •