1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Manhunt

Season1.be445

Manhunt is een aangrijpende miniserie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een moordonderzoek dat de Britten op het puntje van hun stoel hield en de carrière van een detective definieerde. Met in de hoofdrol Martin Clunes (Doc Martin) als DCI Colin Sutton begint het verhaal in augustus 2004, wanneer het lichaam van de jonge Française Amélie Delagrange wordt gevonden. Sutton wordt belast met het onderzoek, maar worstelt in eerste instantie met de zaak: er is geen forensisch onderzoek, motief of getuigen. Nauwgezet speurwerk levert uiteindelijk een verdachte op - Levi Bellfield. De jacht wordt geopend naar het vinden van voldoende bewijsmateriaal om hem te arresteren en ervoor te zorgen dat hij schuldig wordt bevonden tijdens het proces. Gaandeweg blijkt Bellfield ook nog verantwoordelijk te zijn voor andere moorden.

Manhunt volgt meticuleus het meeslepende onderzoek van hoe DCI Sutton (op wiens memoires de serie is gebaseerd) een van de beruchtste moordenaars van Groot-Brittannië beschuldigde van twee moorden, evenals van een poging tot moord, en ook de politie van Surrey ertoe bracht Bellfield aansprakelijk te stellen voor de spraakmakende moord op de dertienjarige Milly Dowler die in 2002 werd ontvoerd en later dood werd teruggevonden.

De miniserie dwingt respect af voor de manier waarop het onderzoek uit de doeken wordt gedaan. Geen spectaculaire scènes of goedkope sensatie, gewoon een gedetailleerde analyse van het speurwerk dat Sutton en zijn team uitvoerden. Ouderwets detectivewerk dat gebaseerd was op het urenlang bekijken van beelden en nummerplaten. Soms krijg je dan ook de indruk dat je naar een documentaire zit te kijken.
Martin Clunes excelleert in de hoofdrol en bewijst met deze rol dat hij nog andere rollen dan Doc Martin aankan.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Martin Clunes, Katie Lyons, Claudie Blakley, Stephen Wight

Prijzen:
géén prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •