1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Miranda

Season1.be335

Miranda is een Britse sitcom waarin alles draait rond comédienne Miranda Hart, groot: 1m85. Vele grappen hebben dan ook allemaal te maken met haar lengte en met het feit dat ze maar niet aan een man geraakt. Miranda is een kluns die niet weet hoe zich te gedragen in de buurt van een man. Vaak wordt ze ook aangesproken met “mijnheer”. Voor haar moeder Penny is Miranda een regelrechte ramp. Niet alleen wil ze dolgraag dat Miranda een geschikte man vindt, ook is ze helemaal niet zo gelukkig met de job die ze heeft (een winkeltje met carnavalattributen dat ze runt met haar jeugdvriendin Stevie).
De humor is niet alleen verbaal, maar vaak ook fysiek, met allerlei slapsticktoestanden tot gevolg. Niet echt hedendaags, maar Miranda komt er mee weg omdat ze een ongebreidelde onschuld en veel good will uitstraalt. Je zou haar kunnen omschrijven als de ‘lieve, vriendelijke versie’ van Jennifer Saunders.

Het scenario zou gebaseerd zijn op Hart’s semi-biografisch script. Hart gaf wel toe geïnspireerd te zijn door de serie Some Mothers Do ‘Ave ‘Em. De serie werd meteen gunstig onthaald zowel door publiek als door pers. De prijzen bleven niet uit zodat de BBC een derde seizoen bestelde, dat te zien zal zijn eind 2012.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Miranda Hart, Patricia Hodge, Tom Ellis, Sarah Hadland, James Holmes

Prijzen: 8 prijzen en 16 nominaties (waaronder 5 voor een BAFTA en 4 voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen: 3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 6

Gary Preston, Miranda’s vriend (en haar prins op het witte paard) van aan de universiteit, is terug van reis. Hij werkt als chef in het eetcafé, vlak naast het winkeltje van Miranda. Wanneer een eerste afspraakje fout afloopt (ondanks een nieuwe, vrouwelijke outfit), volgt Miranda lessen Frans en tangodansen. Maar ook dat helpt niet. Hoe haar vriendinnen en haar moeder ook proberen, Miranda koppelen aan een man lukt niet. Erger nog, aan het einde van de reeks spreekt Gary over vertrekken naar Hong Kong.

Seizoen 2 (2010) aantal afleveringen: 6

Miranda probeert zich over het vertrek van Gary naar Hong Kong te zetten. Haar moeder woont nu bij haar in. Ze krijgt haar eerste kus in het openbaar van de knappe Amerikaan Danny, onder toeziend oog van Gary die teruggekeerd is. Wanneer Miranda en Gary eindelijk een koppel lijken te worden, krijgt Miranda veel aandacht van Rupert, de soldaat die op punt staat te huwen met Tilly, Miranda’s vriendin. Bovendien maakt ook een zekere Charlie haar het hof. Verder ontdekt Miranda ook dat Gary stiekem getrouwd is met Tamara uit Hong Kong, die in de bar werkt als dienster, maakt ze amok in het kantoor van een psychiater en gaat haar kerstfeestje volledig de mist in.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •