1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Modus

Season1.be3,53,55

Tijdens een besneeuwde kerstperiode vinden er een aantal verontrustende sterfgevallen plaats in Stockholm. Niet alleen psycholoog en profiler Inger Johanne Vik zelf, maar ook haar autistische dochter Stina raakt betrokken in het onderzoek. Tijdens het onderzoek komt ze in contact met detective Ingvar Nymann die naar Uppsala werd gestuurd om er de moord op een vrouwelijke bisschop te onderzoeken.

Spannende, Zweedse crimeserie die vragen oproept over religie, mensenrechten en de liefde, maar ook politieke kwesties niet schuwt.

 Het met een Emmy bekroonde schrijversduo Mai Brostrøm & Peter Thorsboe (The
Team, Unit One, The Eagle, Protectors)
baseerde Modus op het boek 'Wees niet bang' van de bekende Noorse novelist Anne Holt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Melinda Kinnaman (Bron/The Bridge, My Life As A Dog), de zus van Joel Kinnaman (Snabba Cash, Robocop, The Killing) die momenteel te zien is in House Of Cards s4, Henrik Norlén (Johan Falk, Thicker Than Water) en Krister Henriksson (Wallander)

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Melinda Kinnaman, Henrik Norlén, Krister Henriksson, Greg Wise, Kim Catrall

Prijzen: 2 nominaties

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 8
Tijdens een witte kerst in Zweden raakt psychologe en profiler Inger Johanne Vik samen met haar autistische dochter betrokken bij een onderzoek naar een aantal verontrustende moorden. Er blijven lijken opduiken en Inger Johanne herkent al snel een patroon: alle moorden lijken verbonden met een fundamentalistisch netwerk. Een koortsachtige zoektocht naar de moordenaar begint.

Géén bonusmaterialen op de DVD

Seizoen 2 (2017) aantal afleveringen: 8
In het tweede seizoen van Modus keren we terug naar het personage Inger Johanne Vik, dat in het vorige seizoen op jacht was naar de moordenaar van de bisschop Elisabeth Lindgren. Nu moet de Zweedse FBI-profiler echter geen moordenaar maar een kidnapper weten te vinden. De eerste vrouwelijke Amerikaanse president wordt namelijk tijdens een staatsbezoek aan Zweden ontvoerd. De FBI en de Zweedse politie slaan de handen in elkaar maar zelfs zo staan ze voor een vijand die nog veel machtiger is dan ze aanvankelijk voor mogelijk hielden.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •