1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Monster

Season1.be445

Een van de series die op de beurzen ophef maakte was Monster. De serie die de Europese Script Award won en genomineerd was voor de Prix Europa, ging in oktober in première in de Scandinavische landen en werd verkocht aan Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Australië en België.

In een klein dorpje in Noord-Noorwegen verdwijnt een meisje dat lid was van een erg gesloten religieuze gemeenschap. Hedda Gilbert, een rechercheur met een flinke bagage die net terugkeerde naar haar thuisstad om tot rust te komen, wordt gedwongen om samen te werken met Joel Dreyer, een opportunistische carrièrejager. De samenwerking, die door hun superieuren is geregeld, blijkt bijna onmogelijk te zijn omdat beiden worstelen met hun persoonlijke demonen. Ondertussen wordt het kleine dorp overspoeld door paniek, valse geruchten en allerlei verdachtmakingen. Maar wie kan en zal kleur bekennen?

De hoofdrol wordt gespeeld door de Noorse acteur Jakob Oftebro, die we kennen uit De Noodkreet In De Fles, Below The Surface, 1864, Lilyhammer en Bron/The Bridge. Hij speelt inspecteur Joel Dreyer die niet kan aarden in zijn nieuwe omgeving. Zijn arrogantie en gebrek aan sociale vaardigheden zorgen ervoor dat hij enkele grove fouten maakt… Monster is een zeer sfeervol, karakter gedreven drama dat stijlvol werd geregisseerd en dat gewelddadige en spirituele elementen verbindt met de kracht van de meedogenloze natuur. We maken kennis met een Noorwegen zoals we het nog maar zelden te zien kregen.

Naast Oftebro zien we ook nog Ingvild Holthe Bygdnes, die zo goed als debuteert en Bjørn Sundquist (Hansel & Gretel: Witch Hunters ).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ingvild Holthe Bygdnes, Jakob Oftebro, Bjørn Sundquist

Prijzen:
1 prijs

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD: s
eizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •