1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Morten

Season1.be3,53,55

De Nederlandse serie Morten is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Anna Levander, pseudoniem van journalist Dominique van der Heyde en schrijfster Annet de Jong. Jean van de Velde en Barbara Jurgens hebben de verhalen bewerkt tot een achtdelige serie die van de Velde (regisseur/scenarist van o.a. Bram Fischer, Hoe Duur Was De Suiker, All Stars en Lek) ook regisseert. De productie was in handen van de mensen die eerder verantwoordelijk waren voor de series Johan; Freddy, Een Leven In De Brouwerij; Beatrix, Oranje Onder Vuur en Bernhard Schavuit Van Oranje.

Morten (Peter-Paul Muller alias Martin Moreno (-20kg) uit Gooische Vrouwen) is een politicus met ambitie en vele talenten, een man die voor zijn vak geboren lijkt. Zijn partij, De Nieuwe Liberalen, doet het verrassend goed in de peilingen en heeft oog op de nieuwe minister-president. Wanneer lijsttrekker Tilde Addema serieus de fout in gaat tijdens een publiek debat, wordt Morten naar voor geschoven als de nieuwe nummer één. Maar Morten heeft ook een privéleven en dat ziet er niet zo rooskleurig uit. Zijn vrouw zit aan de pillen, zijn dochter verkoopt pillen en een gebeurtenis uit het verleden lijkt hem zuur op te breken want iemand chanteert hem. Bovendien gaat een zekere Kelly de Nooijer grasduinen in het verleden van Morten. Zij is er vast van overtuigd dat de politicus ergens verantwoordelijk is voor de dood van haar vader.

Morten is in tegenstelling wat we aanvankelijk dachten geen Nederlandse Borgen. Het is een thrillerserie die zich afspeelt in politieke middens. Peter-Paul Muller is geknipt voor de hoofdrol en wordt bijgestaan door de Vlaamse Joke Devynck die zijn persoonlijke assistente speelt. De serie laat zich vlot bekijken, maar haspelt de verschillende verhaallijnen te vlug af waardoor bepaalde wendingen als vanzelfsprekend worden aangenomen. Bovendien hebben de makers te veel hooi op hun vork willen nemen door de (zeer oppervlakkige en ongenuanceerde) focus te leggen op twee politieke hete hangijzers: radicalisering en zorg voor ouderen. De serie blijft spannend van begin tot eind omdat je als kijker uiteraard wil weten wat de betrokkenheid van Morten was bij de openingsscène van de serie. In de bijrollen zien we ook nog de Vlaamse acteurs Kadèr Gürbüz, Stefan Perceval en Bob De Moor.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Peter Paul Muller, Claire Bender, Elisa Beuger, Joke Devynck, Nasrdin Dchar

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 (vanaf 26 juni 2019)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •