1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

MotherFatherSon

Season1.be445


Na ongeveer 30 jaar keert Richard Gere terug naar het kleine scherm. In de BBC-serie MotherFatherSon speelt hij Max, een man van bescheiden afkomst die opgeklommen is tot de top van een groot mediabedrijf. Max heeft zijn zoon Caden gebombardeerd tot zijn opvolger. Bij een van zijn bezoeken – Max is gescheiden en woont ergens in het Midden-Oosten – blijkt dat Caden niet kan omgaan met de toegereikte macht en de verantwoordelijke druk. Max neemt de teugels opnieuw in handen en zorgt ervoor dat zijn krant The National Reporter opnieuw hoge toppen scheert. Caden werpt zich op de coke en de callgirls. Zijn moeder Kathryn probeert wanhopig haar zoon te beschermen tegen de autoritaire Max en de duivelse buitenwereld. Wanneer de familie door een ongeval in een crisis belandt, is het tijd dat de maskers worden afgenomen.

MotherFatherSon is een intrigerende en vaak erg aangrijpende dissectie van een verbrokkeld gezin. Een vader die opgevoed werd door een zeer autoritaire vader, maar erin slaagde de top te halen, een zoon die niet beantwoordt aan de verwachtingen van zijn op
geld en macht beluste vader en een moeder die op haar manier tracht om te gaan met de aangebrachte schade. Dit verhaal vormt de basis van deze knappe serie die misschien niet meteen brengt wat ervan kan verwacht worden. De eerste episodes komen een beetje onsamenhangend over, maar gaandeweg weet dit verhaal je helemaal in te palmen. Mede door de vaak confronterende en intense scènes en uiteraard ook door het charismatische acteren van Richard Gere en Helen McCrory (die we best kennen als ‘Aunt Poll’ uit Peaky Blinders). Billy Howle in de rol van Caden is een revelatie, een acteur waarvan we wellicht nog veel meer gaan horen in de toekomst.
Ook Interessant is het verhaal dat zich afspeelt in de achtergrond en dat een perfect platform vormt voorde ontplooiing van Max’s machtsgeilheid. Angela Howard is een ultrarechtse politica die haar zinnen gezet heeft om het premierschap. Maar daarvoor moet ze wel eerst voorbij de huidige populaire (zwarte) Prime Minister, goede vriend van Max.

De serie werd geschreven door Tom Rob Smith, de showrunner en scenarist van Emmy-winnaar The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story. Smith was ook verantwoordelijk voor London Spy en wordt aanzien als een van de topscenaristen. O ja, voor zij die zich vastklampen aan IMDb, de score beantwoordt helemaal niet aan de kwaliteiten van deze serie. 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Richard Gere, Helen McCrory, Billy Howle, Sarah Lancashire

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •