1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Norskov

Season1.be445

Wanneer detective Tom Noack na 20 jaar terugkeert naar zijn geboorteplaats Norskov, een industrieel havenstadje in het Noorden van Denemarken, om daar het drugscircuit op te doeken, raakt hij al vlug persoonlijk betrokken bij de zaak. De criminaliteit is immers veel dichter bij huis geworteld dan oorspronkelijk was aangenomen. De zoon van zijn ex, die op het punt staat een ijshockeyster te worden, zou betrokken zijn bij de drugshandel. Dit groeiende drugsprobleem onder de jongeren vormt een belemmering voor de verdere ontwikkeling van de stad. Toch vecht een deel van de gemeenschap voor de toekomst. Uiteindelijk zal Noack moeten kiezen tussen zijn professionele en persoonlijke belangen. Hierbij zullen het verleden en de geliefden van Noack een belangrijke rol spelen.

Norskov, dat genomineerd werd voor zes Robert Awards, vertelt een pakkend verhaal waarin misdaad, persoonlijke demonen, politiek en maatschappij samenkomen. De serie geeft perfect aan hoe sport in de maatschappij ingeworteld kan zijn en wat de sociale impact van de misdaad is op de gemeenschap. Norskov biedt voor iedereen wat wils: een spannende politieserie met een onverwachte twist aan het einde, een pakkend familiedrama en een aanvaardbaar betoog over politiek en economie.

Het tempo ligt aan de trage kant, maar de onderlinge relaties tussen de drie mannelijke hoofdrolspelers werden uitstekend uitgewerkt. De montage is bij momenten slordig, maar daar staat dan weer tegenover dat het belerende – wat typisch lijkt voor de Scandinavische series – hier volledig ontbreekt. En wat bovenal een plus is, is dat de serie aanzet tot bingewatchen. Eens je begint te kijken wil je doorgaan tot het einde. En is dat niet het kenmerk van een goede serie?

Het scenario van deze knappe misdaadserie – een van de betere Deense series – werd geschreven door Dunja Gry Jensen die ook verantwoordelijk was voor het script van de uitstekende bioscoopfilm Terribly Happy. In de hoofdrollen zien we Thomas Levin (Borgen, The Team), Claus Riis Østergaard (The Protectors), Jakob Ulrik Lohmann (A Royal Affair, Sommeren ’92, Forbrydelsen) en Anne Sofie Espersen (Borgen).

Norskov is een fictief stadje. De stad waar de serie werd opgenomen was Frederikshavn.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs:  Thomas Levin, Claus Riis Østergaard, Jakob Ulrik Lohmann, Anne Sofie Espersen

Prijzen: 1 prijs en 6 nominaties

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 10
Tom Noack keert na 20 jaar terug naar Norskov, het industrieel havenstadje waar hij is opgegroeid. Daar treft hij zijn zus, zijn jeugdliefde en zijn jeugdvrienden, die natuurlijk net als hij allemaal hun eigen weg zijn gegaan. Tegelijkertijd moet hij een belangrijke rol gaan spelen in het bestrijden van het drugsprobleem waarmee de stad worstelt. En dat terwijl er prestigieuze plannen zijn voor een school en een klimaathaven. Daarbij kan de burgemeester (een van Toms oude vrienden) geen negatieve publiciteit gebruiken. Het wordt extra ingewikkeld als Toms dierbaren niet allemaal brandschoon blijken te zijn…

Géén bonusmaterialen op de DVD

Seizoen 2 (2017) aantal afleveringen: 10
De verhoudingen in Norskov zijn door alles wat er is gebeurd flink door elkaar geschud. Claudia besluit op te stappen als directeur van Bondy Bondesen’s bouwonderneming. Hierdoor komt ze in conflict met het establishment van Norskov. De enige man die ze nog kan vertrouwen is een agent. De 18-jarige Oliver kan geen ijshockey meer spelen, heeft moeite om zijn draai te vinden en maakt niet altijd de juiste keuzes. En Tom Noack? Die valt als een blok voor een van de sterke vrouwen die in dit seizoen centraal staan.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •