1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Ordinary Lies

Season1.be445

“Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.” Dit had wel eens de pitch kunnen zijn van de Britse serie Ordinary Lies, een uitstekende dramaserie waarin de leugen een belangrijk verhaalelement is. De serie speelt zich af in het Noordwesten van Engeland in en rond JS Motors, een bedrijf in tweedehandsauto’s dat geleid wordt door Mike, die gehuwd is met de dochter van de eigenaar.

Het script zit vernuftig in elkaar: in elke aflevering wordt een van de personeelsleden via een verhaal dat samenhangt van de leugens, in het voetlicht geplaatst. Zo is er verkoper Marty die maar niet op tijd op zijn werk raakt, mechanieker Rick die geen slaapplaats heeft en mag logeren bij de baas, secretaresse Kathy die een relatie begint enkel voor de seks, receptionisten Viv en Tracy die zogezegd op vakantie vertrekken naar Ibiza, verkopers Pete en Jason die overvallen worden tijdens een testrit en secretaresse Beth die na 16 maanden niets meer gehoord te hebben van haar man, besluit in te trekken bij Mike. Allemaal proberen ze via een of andere leugen uit de problemen te blijven, maar helaas blijkt dat erg moeilijk. Hoewel de losse verhalen niet verbonden worden door één grote verhaallijn, heb je echter nooit de indruk dat je zit te kijken naar een serie met losse afleveringen. In elke episode is er wel een verwijzing naar een andere aflevering en uiteraard draait het telkens weer om dezelfde werknemers die steeds weer contact hebben met elkaar op de werkvloer en daarbuiten. Bovendien vormt de verdwijning van Beth’s echtgenoot de rode draad doorheen de zes afleveringen. De ontknoping levert wel een antwoord op, maar dat is niet echt bevredigend, wat laat veronderstellen dat er een tweede reeks komt.

Het leuke aan het door Danny Brocklehurst (The Driver, Shameless) geschreven script is dat je meeleeft met de personages, dat de leugens waarop de verhalen geschreven zijn, voor onverwachte wendingen zorgen en dat er zijdelings ook plaats is voor maatschappijkritiek. In de rolverdeling zien we een verschillende acteurs die hun sporen hebben verdiend in Britse soaps zoals Jo Joyner (EastEnders), Max Beesley (Suits, Mad Dogs), Sally Lindsey (Coronation Street), Mackenzie Crook (The Office) en Michelle Keegan (Coronation Street).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jo Joyner, Max Beesley, Sally Lindsey, Jason Manford, Mackenzie Crook, Michelle Keegan

Prijzen: nog geen prijzen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: nog niet beschikbaar op DVD

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 6
In het Noordwesten van Engeland runt Mike het bedrijf van zijn schoonvader. Hoewel je het hen niet meteen zou aangeven, zitten de meeste van zijn werknemers met persoonlijke problemen. Via een web van leugens proberen ze zich recht te houden tegenover hun collega's. Voor Beth is het duidelijk waarmee zij te kampen heeft: haar man heeft haar en zijn twee dochters zestien maanden geleden zonder bericht zomaar in de steek gelaten. Het feit dat Beth regelmatig anonieme telefoontjes krijgt, doen het vemroeden ontstaan dat de man nog wel eens in leven zou kunnen zijn. Voor baas Mike komt dit niet echt goed uit want hij heeft een relatie met Beth en is van plan zijn echtgenote te verlaten...

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •