1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Red Sonja

Season1.be3,53,55

Hoewel Red Sonja niet de uitstraling heeft van een Woestijnvis-serie en ook niet kan terugvallen op een spectaculair verhaal, is het toch een serie die immens weet te boeien. Dat is dan vooral te danken aan de herkenbare situaties en aan de personages waar je als kijker om geeft. De persoon die op de meeste aandacht kan rekenen en wellicht ook op medelijden van iedereen, is de 55-jarige Odette. Haar echtgenoot Marcel vertoont een vorm van katatonie waardoor hij aangewezen is op intense verzorging. Hiervoor kan Odette rekenen op een thuisverpleegster en op de bewoners uit de grote (sociale) appartementtoren waarin ze woont. Het zijn vooral die kleine dagdagelijkse, herkenbare situaties die de toon zetten van deze tragikomische reeks. Red Sonja zet vaak aan tot lachen, maar steeds is het met een beetje pijn in het hart want lachen met een zieke of een gehandicapte is not done.
De tegenstelling tussen de realiteit en de virtuele wereld is een leuke gimmick, maar één die niet altijd even doeltreffend of functioneel is. Vaak zorgt het ook voor een heuse stijlbreuk die niks ter zake doet. Maar afgezien daarvan is het vooral genieten, genieten van een rits fantastische acteurs als daar zijn Machteld Ramoudt en Dirk Van Dijck als koppel, Stefaan Degand als de conciërge François, Marijke Pinoy als overjarige hippie en Wim Willaert als macho Ivo die Odette het hof maakt.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Sien Eggers, Luc Van Duyse, Charlotte Vandermeersch, Machteld Ramoudt, Dirk Van Dijck, Stefaan Degand, Wim Willaert, Marijke Pinoy, Chris Willemsen, Evelien Bosmans en Peter Van den Eede.

Prijzen: geen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 8

De 55-jarige Odette is overdag kuisvrouw en strijkster, ’s avonds is ze een wulpse femme fatale. Niet in real life, maar wel voor haar pc waar ze als Red Sonja elke man probeert te charmeren. Tijdens die uren is Red Sonja alles wat Odette niet is: uitdagend, randje onbeschoft, super sexy en vooral erg knap. Haar man Marcel, die letterlijk gepamperd moet worden en vastgekluisterd is aan z’n rolstoel, wordt door Odette verzorgd alsof hij nog steeds dé Marcel was van vroeger. Maar de verzorging wordt alsmaar moeilijker om dragen en bovendien lijkt het erop dat Marcel nooit meer de oude zal worden. Dat gemis begint bij Odette van langsom zwaarder door te wegen.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •