1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Sally4Ever

Season1.be445

Comédienne/schrijfster Julia Davis is op haar best in rollen waarin ze anderen, meestal vrouwen, kan domineren (en kleineren). Had ze het in Nighty Night vooral gemunt op haar gehandicapte buurvrouw dan is haar slachtoffer in Sally4Ever de vriendelijke, erg gemanierde en niet veeleisende Sally, een marketingbediende die op punt staat een promotie te krijgen.

Sally leidt een saai leven. Haar relatie met de kale David is monotoon en biedt geen perspectieven voor de toekomst. Wanneer David haar ten huwelijk vraagt, slaan alle stoppen door bij Sally. Zij vlucht uit het huis en belandt in een nachtclub waar ze de flamboyante Emma (Julia Davis) leert kennen, een zangeres en actrice die ook nog eens een poëet, een liedjesschrijfster en een ‘gewone’ schrijfster is. Emma laat zich kennen als een verleidelijke en unieke persoonlijkheid, maar evolueert al vlug tot een manipulatieve bitch die angstvallig op zoek is naar zelfbevestiging. Een ongelofelijk slecht karakter die van Sally’s leven een ware hel maakt. En de brave Sally slikt alles en gaat mee in elk voorstel van de ontketende Emma, die voor niets of niemand stopt tot ze haar doel heeft bereikt.

Sally4Ever is een Britse komedie die erg rauw is en die vele mensen zal choqueren, zowel in woord als in beeld. Davis schrikt er niet voor terug om heilige huisjes over het huwelijk, de liefde en de lust in te stampen. De beelden zijn vaak zo cru dat je een beetje beschamend het hoofd draait en tegen je partner zegt:”Dit is er nu toch écht over hé”. Maar telkens weer is het tegelijkertijd ook heel grappig, hilarisch zelfs. M.a.w. Sally4Ever is een van de beste slechtste programma’s die je tot nu toe op televisie kon zien.

In de rolverdeling zien we naast Davis, een schitterende Catherine Shepherd (Peep Show, Paddington 1 en 2) als Sally en Alex Macqueen (Hunderby) als de hopeloos verliefde David. Verder zien we ook bekende koppen als Julian Barratt (Flowers), Mark Gatiss (Sherlock, Game Of Thrones, Taboo), Steve Oram (The End Of The F***ing World), Joanna Scanlan (No Offence) en Sean Bean (Broken, Game Of Thrones) als zichzelf.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Catherine Shepherd, Julia Davis, Alex Macqueen, Julian Barratt, Felicity Montagu, Steve Oram

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
nog niet beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •