1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Scorpion (s3)

Season1.be3,53,55

De gloednieuwe dramaserie Scorpion ging in september van vorig jaar in de VS in première. Ondertussen loopt het tweede seizoen.

De serie is losjes gebaseerd op genie en computerexpert Walter O'Brien, een excentrieke Ierse zakenman, die ook oprichter en bestuursvoorzitter is van Scorpion Computer Services. Om zich te beschermen tegen alle mogelijke gevaren en dreigingen waarmee de wereld vandaag geconfronteerd wordt, heeft hij een aantal supergenieën om zich heen verzameld om hem te beschermen. Wanneer de groep gecontacteerd wordt door veiligheidsagent Cabe Gallo van ‘United States Department of Homeland Security’, om zo samen het team Scorpion te vormen om samen wereldwijde problemen op te lossen en zo mensen te redden, krijgt hun liefhebberij plots een nieuw doel en eindelijk... een looncheque.

Het team bestaat naast Walter O'Brien uit Sylvester Dodd, een rekenwonder en statisticus, die overgevoelig is en een obsessieve-compulsieve stoornis heeft; Happy Quinn, het enige vrouwelijke genie in de groep is een werktuigbouwkundige die alles kan maken en Toby Curtis, een geniale gedragstherapeut die makkelijk mensen kan lezen, maar die ook een gokprobleem heeft. De groep wordt geholpen door de voormalige serveerster Paige Dineen, die het team helpt met het onderhouden van het contact tussen hen en de buitenwereld. In ruil hiervoor helpt het team haar met het opvoeden van haar negenjarig zoontje Ralph, die ook een genie blijkt te zijn.

De serie was bij ons te zien op Veronica en op VIER (waar slechts een deel van de afleveringen werd uitgezonden). In de rolverdeling zijn Robert Patrick, Eddie Kaye Thomas en Katherine McPhee de bekende namen. Patrick, die de rol speelt van Cabe Gallo, kennen we van True Blood, From Dusk Till Dawn: The Series, The Unit en The X-Files waarin hij John Doggett speelde. Thomas is vooral bekend als een van de vrienden uit American Pie. Hij was dan ook te zien in American Pie 1 en 2, American Wedding en American Reunion. Katherine McPhee tot slot, werd bekend via American Idol (waarin ze tweede werd) en door haar rol in de serie Smash.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Elyes Gabel,  Eddie Kaye Thomas, Jadyn Wong, Ari Stidham, Katherine McPhee

Prijzen: 5 nominaties

Aantal seizoenen: 4 (het vierde seizoen loopt momenteel in de VS)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2 en 3 (vanaf 21 maart)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 22

Bonusmaterialen op de DVD: Building Team Scorpion (13:53 min.); Chasing The Plane (5:04 min.); Launch Promos (5:24 min.); When Hetty Meets Scorpion (2:11 min.); Living On The Edge (2:18 min.); Unlikely Heroes: The Making Of Scorpion season 1 (19:09 min.); Meet Team Scorpion (13:57 min.); Inside The Brain With Eddie Kaye Thomas (0:53 min.); Stunts On Scorpion (10:07 min.); Gag Reel (5:05 min.); Cast "Thank You" (0:24 min.)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •