1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Stella Blómkvist

Season1.be445

Stella Blómkvist is een Finse een serie die uitstekende reviews kreeg en die met Óskar Thór Axelsson (regisseur) en Jóhann Ævar Grímsson (scnearist) twee gevestigde waarden in huis heeft gehaald die hun sporen verdienden met Trapped.

De serie is gebaseerd op het boek ‘Morðið í Stjórnarráðinu’ (‘The Murder In The Ministry’), dat in 1997 verscheen en geschreven werd door iemand met het pseudoniem Stella Blómkvist (men is er nog steeds niet uit of het hier gaat om een man dan wel een vrouw, verschillende namen werden genoemd onder meer die van Davíð Oddson, voormalig Premier van IJsland).

Stella Blómkvist, het hoofdpersonage uit de romans, is een harde, koelbloedige advocate die de ene keer voor detective speelt, de andere keer voor femme fatale. Als ze wordt ingehuurd om de kleine crimineel Sæmi te verdedigen, is iedereen ervan overtuigd dat hij de dader is. Hij werd helemaal onder het bloed opgepakt terwijl bij het lijk van Halla stond, de assistente van de IJslandse premier. Iedereen is ervan overtuigd dat Sæmi de dader is, behalve Stella. Hoe dieper ze graaft hoe meer (politieke) vuiligheid aan de oppervlakte komt. Maar Blómkvist houdt van zaken als deze: hoe meer ze mannen met macht kan manipuleren, hoe meer ze zich vastbijt in de zaak.

Blómkvist staat erom bekend het gevaar niet uit de weg te gaan en af en toe een loopje te nemen met de regels. Die combinatie staat garant voor een elegante neo-noirserie die even sexy als dreigend is. Door haar duistere verleden, haar morele buigzaamheid en haar sympathie voor de underdog, blijkt ze altijd de juiste persoon op de foute plek op het slechtst mogelijke moment te zijn. Stella Blómkvist dompelt je helemaal onder in de troebele wateren van de IJslandse politiek.

In het totaal zijn er tot op heden 8 boeken verschenen. Of de makers ermee doorgaan, zal afhangen van het succes van deze serie die bestaat uit drie afleveringen van 90 minuten. De hoofdrol wordt gespeeld door de knappe Finse actrice Heida Reed, die eerder te zien was in de BBC-serie Poldark.

In de eerste week scoorde de serie meer dan 150.000 views en deed het daarmee stukken beter dan de vorige recordhouder, The Handmaid’s Tale. Sinds de première heeft de serie de records voor meeste views per dag, per weekend en per week grandioos verbroken.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Heida Reed, Jóhannes Haukur Jóhanneson, Sara Dögg Ásgeirsdóttir

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 (vanaf 27 februari 2018)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •