1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Swanenburg (NPO1)

Season1.be445

De serie Swanenburg draait om de rijke familie Praal. Wanneer pater familias Jack Praal wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad. De familieleden zullen er alles aan doen om de eigen belangen opzij te zetten om de boel te redden. Maar niet iedereen speelt het spel volgens dezelfde regels, waardoor de teloorgang van de eens zo hechte familie Praal niet meer te stoppen lijkt. Het aparte aan de serie is dat ze de gebeurtenissen bekijkt vanuit het standpunt van de betrokkenen: de vier kinderen en de ouders. 

De serie die al opgenomen was in 2019, was oorspronkelijk gepland voor uitzending in 2020. Swanenburg is geproduceerd door Stepping Stone Producties (De Slet Van 6 VWO, Made In Europe, Napoleon) en KeyFilm (Soof, Ventoux, Nena) in coproductie met KRO-NCRV. In de rolverdeling zien we ook de Vlaamse acteurs Ella-June Henrard (Torpedo, Fair Trade) en Joren Seldeslachts (Fair Trade, Spitsbroers).

Score

IMDb: nog geen score

Metacritic: NB

Lees de bespreking van:

De Lagarde

VPRO Gids

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Aus Greidanus Sr., Tine Joustra, Frederik Brom, Sanne Langelaar, Jan-Paul Buijs, Ella-June Henrard, Yfke Wegman, Werner Kolf, Joren Seldeslachts en Ilias Addab.

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op NPO1

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •