1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Tapie s1 (Frans) (Netflix)

Season1.be3,53,55

De zevendelige miniserie Tapie draait het om het waargebeurde verhaal van Bernard Tapie, een controversiële Franse zakenman die rijk werd met het oplappen van failliete bedrijven. Sportliefhebbers kennen hem ook als eigenaar en sponsor van bekende sportteams. Zo was hij in de jaren tachtig sponsor van wielerploeg La Vie Claire, de ploeg van onder meer Bernard Hinault en Greg Lemond die voor hem de Tour wonnen in 1985 en 1986. In de regering van Pierre Bérégovoy in 1992 schopte hij het zelfs tot minister.
Tijdens zijn voorzitterschap bij Olympique Marseille won de club verscheidene keren de Franse titel en in 1993 de eerste editie van de UEFA Champions League met de Belgische trainer Raymond Goethals. In datzelfde jaar werd Tapie beschuldigd wegens gesjoemel bij wedstrijden. De Franse voetbalbond zette de club terug naar de Ligue II. Hij was van 1990 tot 1993 eigenaar van het merk Adidas.
In 2000 werd Tapie door de rechtbank in Parijs veroordeeld tot acht maanden cel wegens belastingfraude. In 1992 en 1993 zou hij voor ruim zeven miljoen euro belasting hebben ontdoken. Tapie werd in 2019 vrijgesproken in een fraudezaak in de nasleep van de verkoop van Adidas.
Op 3 oktober 2021 stierf hij op 78-jarige leeftijd aan de gevolgen van maag- en slokdarmkanker.[2][3]Score

IMDb: Nog geen score beschikbaar

Metacritic: Nog geen score beschikbaar

Rotten Tomatoes: Nog geen score beschikbaar


Nog geen bespreking beschikbaar

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Laurent Lafitte, Joséphine Japy, Patrikc d’Assumçao, Caille Chamoux, Antoine Reinartz

7 Afleveringen

Aantal seizoenen 1

Beschikbaar op Netflix

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •