1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Americans

Season1.be445

The Americans is een serie van FX (Justified, American Horror Story, Louie, Sons Of Anarchy). De serie gaat over Phillip en Elizabeth Jennings, twee KGB-agenten die zich uitgeven als een Amerikaans koppel met twee kinderen, die niets afweten van het geheime leven van hun ouders. De serie speelt zich af in de buitenwijken van Washington DC in de jaren tachtig, net na de aanstelling van Ronald Reagan als President. Hun complex huwelijk en de gevolgen voor de kinderen vormen de basis van de reeks.

In de rolverdeling zien we Keri Russell (Mission: Impossible III, Dark Skies), Matthew Rhys (Brothers & Sisters), Noah Emmerich (Super 8, Warrior, Pride And Glory) en Max Hernandez. De pilootaflevering werd geregisseerd door Gavin O’Connor (Warrior). Creator/showrunner is de relatief onbekende Joe Weisberg, die voorheen één aflevering schreef voor Damages en een drietal afleveringen voor Falling Skies. Hij liet zich inspireren door nota's van Vasili Mitrokhin over de Koude Oorlog. Weisberg is ook uitvoerend producent naast Graham Yost, de scenarist van de blockbuster Speed en van de schitterende serie Justified.

De serie werd uitstekend ontvangen, zowel door het publiek als door de pers. Op de afgelopen TCA Awards ging de serie aan de haal met de meeste nominaties en won ze de award voor 'beste nieuwe programma'.

The Americans, waarvan het eerste seizoen te zien was op Canvas, is momenteel in Amerika aan zijn tweede seizoen bezig. Er moeten nog een paar afleveringen worden uitgezonden, maar dat belette FX niet om deze uitstekende serie met nog een seizoen te verlengen. Volgens insiders overtreft het tweede seizoen het eerste zodat dit momenteel een van de beste tv-series is die er in Amerika te zien is.

Net als de vorige twee seizoenen, zal ook het derde seizoen bestaan uit dertien afleveringen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Noah Emmerich, Richard Thomas

Prijzen: 3 prijzen en 23 nominaties (waaronder 2 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 3 (het derde seizoen is toegezegd)

Beschikbaar op DVD: s
eizoen 1 (vanaf 27 augustus)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2013) aantal afleveringen: 13

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •