1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Blacklist (s7)

Season1.be3,53,55

Eén van de meest gezochte criminelen Raymond ‘Red’ Reddington komt zich spontaan aangeven. Hij is bereid om iedereen waarmee hij ooit gewerkt heeft te verraden. Gedurende zijn leven heeft Reddington een lijst aangelegd met de namen van de gevaarlijkste criminelen, velen die de FBI zelfs nog niet kent. Reddington beweert dat zowel de FBI als hijzelf er alle belang bij hebben dat deze terroristen worden opgeruimd. Er is echter één voorwaarde: hij wil alleen samenwerken met de nieuwe FBI-agente Elizabeth Keen met wie hij ogenschijnlijk geen enkele band heeft. Keen vindt deze keuze en de onverwachte interesse verdacht, maar meer dan ‘dat ze heel speciaal is’ komt ze niet te weten.

Van de vier grote openbare zenders (ABC, NBC, FOX en CBS) scoorde The Blacklist in de doelgroep 18-49 het best in de categorie drama en het tweede beste overall. Het was bovendien de meest bekeken nieuwe serie. Gemiddeld keken er zo'n 13 miljoen kijkers naar de belevenissen van Red Reddington en agent Keen.

The Blacklist is een technisch erg verzorgde serie (met heel wat knappe actiescènes), maar heeft ook de gebreken van de meeste (netwerk) series: te braaf, te gelikt, teveel scènes die te wijten zijn aan toeval, een veel te mooie – en bijgevolg weinig geloofwaardige – vrouwelijke protagonist en een moraal die teveel de nadruk legt op de waarden die de Amerikanen hoog in het vaandel dragen (maar die dan in contradictie zijn met hetgeen wordt getoond).

Hoewel alle afleveringen op elkaar aansluiten (de mysterieuze relatie tussen Keen en Red is de rode draad die de aandacht blijft vasthouden), is elke episode opgebouwd rond iemand van de lijst. Het geheel toont qua pitch uiteraard veel gelijkenissen met Silence Of The Lambs, waarbij James Spader een prima versie neerzet van Hannibal Lecter en Monica Keen een mooier duplicaat is van Clarice Sterling. Storend is dit niet want de rest van de serie is goed genoeg om te blijven boeien.

Veteraan James Spader (van ondermeer Boston Legal en de bioscoopfilms Crash, Stargate en Lincoln) speelt de hoofdrol en wordt geflankeerd door Megan Boone (Law & Order: LA), Ryan Eggold (90210), Diego Klattenhoff (Homeland) en Harry Lennix (Dollhouse). De pilootaflevering werd geregisseerd door Joe Carnahan, de regisseur van bioscoopfilms als The Grey, The A-Team, Smokin’ Aces en Narc.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: James Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Ryan Eggold, Parminder Nagra

Prijzen: 2 prijzen (waaronder 1 Emmy) en 29 nominaties (waaronder 2 voor een Golden Globe en 5 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •