1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Fades

Season1.be3,53,55

De Britse serie The Fades focust zich op de 17-jarige Paul, een tiener die gekweld wordt door apocalyptische dromen. Hij is in staat om de geesten te zien van overledenen. De Fades kunnen niet gezien, gehoord, gevoeld of geroken worden door anderen. Het gaat hem specifiek om doden die niet toegetreden zijn tot het hiernamaals. Wat eigenlijk wil zeggen dat de Fades verbitterd zijn en belust op wraak. Om hun plannen in uitvoering te brengen hebben ze een middel gevonden om deels terug mens te worden zodat ze toch een vorm van controle kunnen uitoefenen in de ‘real’ wereld. Paul behoort omwille van zijn gave tot de ‘Angelics’, een groep mensen die in staat is de Fades te zien. Uiteraard ontstaat er tussen beide groepen een hevige strijd als blijkt dat de Fades het menselijk ras willen uitroeien.

The Fades werd in 2012 bekroond met een BAFTA voor beste dramaserie. Nochtans werd dit jaar in april aangekondigd dat er geen tweede seizoen komt en dat de fans dus tevreden zullen moeten zijn met de zes afleveringen van seizoen 1. De serie werd bedacht en geschreven door Jack Thorne, die ondermeer de scenarist was van Skins en This Is England ’86, ’88 en ’90. De serie werd voor het eerst uitgezonden in september 2011 op BBC Three. In de hoofdrollen geen vertrouwde namen. Lily Loveless, die Pauls tweelingzus speelt, is te zien in ondermeer Skins, zonder twijfel één van de betere jongerenseries.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Iain de Caestecker, Daniel Kaluuya, Johnny Harris, Natalie Dormer, Lily Loveless, Tom Ellis, Claire Rushbrook

Prijzen: 3 prijzen (waaronder een BAFTA) en 2 nominaties (waaronder 1 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1 (vanaf 22 januari)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 6
Wanneer Paul, een zeventienjarige nerd, ziet hoe een bovennatuurlijk wezen een man en een vrouw aanvalt, komt hij in contact met Neil, iemand die net zoals Paul de geesten van de doden kan zien. Neil wordt Pauls mentor en brengt hem in contact met een oudere geest die van oordeel is dat Paul een kapitale rol te spelen heeft in de strijd tussen de Angelics (de ‘normalen’ met speciale krachten) en de Fades (de op wraak beluste geesten). Hierdoor komt Pauls relatie met z’n directe omgeving (zijn beste vriend Mac, zijn tweelingzus Anna en zijn moeder Meg) stevig onder druk te staan. Ondertussen raakt de wereld meer en meer bevolkt met Fades die uit zijn op de totale vernietiging van de mensheid.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •