1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Last Kingdom

Season1.be3,53,55

De Britse serie The Last Kingdom speelt zich af in het jaar 872 wanneer verscheidene Britse koninkrijken overvallen worden door de Vikings met enkel het koninkrijk Wessex dat stand houdt onder de leiding van Koning Alfred de Grote die Engeland opnieuw wil verenigen en het Christendom wil verspreiden.
De serie volgt het lot van Uthred, de zoon van een Saksische edelman die als baby gekidnapt wordt door de Noormannen (de Denen) en opgevoed wordt als een van hen. Wanneer Uthred volwassen is wordt zijn loyaliteit serieus op de proef gesteld wanneer hij moet kiezen tussen het land waar hij geboren werd en de mensen die hem hebben opgevoed.

In de rolverdeling zien we Alexander Dreymon (American Horror Story), David Dawson (Ripper Street), Rutger Hauer (Blade Runner), Emily Cox (Circle Of Life), Matthew Macfadyen (Ripper Street), Ian Hart (My Mad Fat Diary), Tobias Santelmann (Kon-Tiki) en Thomas W. Gabrielsson (A Royal Affair).

De serie is gebaseerd op boekenreeks 'The Saxon Stories', de succesvolle franchise van Bernard Cornwell. De verhalen in de boeken zijn gebaseerd op waargebeurde feiten en draaien rond de 'geboorte' van Engeland. The Last Kingdom is een mix van Vikings, Game Of Thrones en andere historische epen. Op zich is dat geen probleem zolang de serie op zichzelf, maar genoeg kan boeien. En dat kan van The Last Kingdom zeker gezegd worden: perfect geschreven dialogen, hoge productiewaarden en personages die aanspreken, hoewel de meeste allemaal mannen zijn. Bovendien zijn er verschillende interessante verhaallijnen die het geheel boeiend houden. De sfeer is somber met extra veel bloed. In tegenstelling tot Game Of Thrones, is de inbreng van seks minimaal en haalt de suggestie het op expliciete beelden. Een andere leuke bijkomstigheid die de serie gemeen heeft met Game Of Thrones is dat een van de bijrollen vertolkt wordt door een Nederlander. Waren dat Michiel Huisman en Carice van Houten in Game Of Thrones, dan is dat Rutger Hauer in The Last Kingdom.

The Last Kingdom werd geproduceerd door de mensen die ook verantwoordelijk waren voor Downton Abbey en Mr. Selfridge.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Alexander Dreymon, David Dawson, Rutger Hauer, Emily Cox, Matthew Macfadyen, Ian Hart, Tobias Santelmann, Thomas W. Gabrielsson.

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 8
We zijn in de 9de eeuw. De Vikings – of de Noormannen/Denen – overvallen het land van de Saksen, een land dat bestaat uit verschillende koninkrijken. De Denen zijn brutale krijgers en slagen erin alle koninkrijken te veroveren, behalve één, het dappere Wessex dat geleid wordt door Alfred de Grote. In heel dat oorlogsgewoel is er ook een jongetje, Uhtred, zoon van Lord Uhtred van Bebbanburg. Wanneer deze laatste gedood wordt in een gevecht met de Noormannen wordt hij door Earl Ragnar meegenomen als slaaf. Ragnar adopteert Uhtred en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar van zodra Uhtred volwassen is wil hij Bebbanburg terug veroveren. Is hij een Deen of een Saks of geen van beiden? Voor wie zal hij uiteindelijk kiezen?

Bonusmaterialen op de DVD: Creating the World of The Last Kingdom (14:41 min.); The Making of The Last Kingdom (11:03 min.); The Stunts of The Last Kingdom (12:09 min.)

Seizoen 2 (2016) aantal afleveringen: 8

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •