1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Last Panthers

Season1.be3,53,55

Nadat ze eerder samen The Tunnel hebben gemaakt, hebben het Britse Sky Atlantic en Franse Canal Plus opnieuw een internationaal misdaaddrama te pakken. The Last Panthers is een miniserie van zes afleveringen over de fameuze Pink Panthers, een groep juwelendieven uit de Balkan die wereldwijd een paar spectaculaire overvallen hebben gepleegd en die ook de hoofdverdachte zijn in de zaak rond de diamantenroof in het Carlton Hotel in Cannes in 2013. De dieven gingen ervan door met een buit die goed was voor een waarde van $136 miljoen.

Samantha Morton (Minority Report), de betreurde John Hurt (Snowpiercer) en Tahir Rahim (Un Prophète) vertolken de hoofdrollen. Morton speelt de rol van Naomi, een Britse schade-expert die alles in het werk moet stellen om de diamanten te recupereren, John Hurt speelt Tom, haar misdadige baas en Tahir Rahim speelt de rol van de Frans-Algerijnse politieman Khalil.

De serie werd ontwikkeld en gecoproduceerd door Haut et Court TV (Les Revenants) en Warp Films (’71, This Is England) terwijl het script werd geschreven door BAFTA-winnaar Jack Thorne (Skins, This Is England, Glue). De voertaal in de serie is Engels, Frans en Servisch.

De serie werd geregisseerd door de Zweed Johan Renck, videoclipfilmer par excellence die ook afleveringen regisseerde van Breaking Bad, The Walking Dead, Bates Motel, Vikings en Halt And Catch Fire.

Leuke bijkomstigheid is dat David Bowie de muziek voor de generiek heeft geschreven, de eerste keer in twintig jaar overigens dat Bowie muziek geschreven heeft voor film of televisie. Een toevallige ontmoeting tussen Renck en Bowie op de set vormde de aanleiding. 'Blackstar', de titelsong voor de generiek, werd later ook de titel van Bowie’s laatste album.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Samantha Morton, Tahar Rahim, Goran Bogdan, John Hurt

Prijzen: 1 prijs en 1 nominatie (voor een BAFTA)

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 
Bekijk de trailer

The Last Panthers (2015) aantal afleveringen: 6

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •