1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Red Road

Season1.be445

The Red Road is, na Rectify de tweede serie die Sundance Channel in eigen beheer maakte. Het werd een donker, aangrijpend drama dat zich afspeelt in een voorstadje van New York over de clash tussen blanke Amerikanen en een naburige indianenstam.

Harold Jensen, de plaatselijke sheriff (Henderson), kampt met de nodige gezinsproblemen en probeert ondertussen ook een oogje in het zeil te houden op twee conflicterende gemeenschappen. Een daarvan, een groep ‘native Americans’, de Ramapo Mountain Indians, woont in de bergen en wordt door de overheid zo goed als genegeerd. De andere groep is de bevolking van het stadje waar Jensen opgroeide.
Wanneer een vreselijk drama - waarbij Jensen's vrouw betrokken is - in de doofpot blijkt gestopt te worden, vergroot de breuk tussen beide gemeenschappen. Jensen en Phillip Kopus, de vervaarlijke kopman van het indianenvolk (Momoa), smeden een alliantie. Toch dwarsbomen ze elkaar waardoor er meer dan één emotioneel lijk uit hun collectieve verleden uit de kast valt.

De serie werd geschreven door Aaron Guzikowski, de man die ons verraste met het schitterende Prisoners waarvoor hij eveneens het scenario schreef. De pilootaflevering werd geregisseerd door James Gray (The Immigrant). Verder regisseert ook de in cinefiele middens gekende Lodge Kerrigan (Clean Shaven, Claire Dolan) twee afleveringen. De cast bestaat uit Jason Momoa (Game Of Thrones), Martin Henderson (The Ring, Smokin’ Aces), Julianne Nicholson (August: Osage County, Boardwalk Empire), Tamara Tunie (Law And Order: Special Victim’s Unit, 24), Lisa Bonet (Angel Heart) en Tom Sizemore (Saving Private Ryan, Black Hawk Down, Pearl Harbor, Heat).

Het eerste seizoen van The Red Road telt zes afleveringen van elk één uur.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Martin Henderson, Jason Momoa, Julianne Nicholson, Lisa Bonet, Allie Gonino

Prijzen: Geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:

Beschikbaar op DVD: 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 6

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •