1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Sinner

Season1.be445

Een van de verrassingen van het afgelopen jaar was The Sinner, een spannende misdaadserie die goed was voor twee Golden Globe-nominaties. Een van die nominaties ging naar actrice Jessica Biel, de drijvende kracht achter deze serie. Biel speelde niet alleen de hoofdrol, maar was ook uitvoerend producent.

Het script van deze achtdelige serie is gebaseerd op de bestseller van Petra Hammesfahr. Biel speelt de rol van de jonge moeder Cora Tanetti die gedreven door een waanzinnige vorm van razernij, op een dag aan het strand in het bijzijn van iedereen een man verschillende dodelijke messteken toedient. Geen twijfel mogelijk, Tanetti is schuldig aan moord, maar helaas weet ze zelf niet waarom. Ze wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf. Haar contactpersoon in de gevangenis is detective Harry Ambrose die maar al te graag wil uitzoeken waarom Cora de man vermoordde.

Hoewel we al vanaf de eerste minuten weten wie de dader is, is het motief totaal onbekend. Samen met Ambrose tracht de kijker clues te vinden die het merkwaardige gedrag van de anders heel brave huismoeder kunnen verklaren. De verdienste van de serie is dat we hier te maken krijgen met een ingenieus, geloofwaardig verhaal en met goed uitgebalanceerde driedimensionale personages. Hierdoor kom je bijvoorbeeld te weten wat Ambrose drijft om de zaak Tanetti ter harte te nemen en wat uiteindelijk Cora zo ver gedreven heeft om deze verschrikkelijke daad te stellen. Het verhaal is verre van voorspelbaar, houdt je voortdurend in spanning en neemt je mee naar donkerste krochten van de menselijke psyche. Knap!

De mooie Jessica Biel maakt met deze rol haar comeback op het televisiescherm. Dat was geleden van 7th Heaven, de serie waar ze in 2006 uitstapte aan het einde van seizoen 10. Harry wordt gespeeld door veteraan Bill Pulman, de acteur die reeds actief is sinds 1986 en die in Independence Day de Amerikaanse President speelde.

Hoewel The Sinner bedoeld was als een eenmalige serie van acht afleveringen, komt er gezien het succes bij pers en publiek, toch een tweede seizoen. Dat zal opgebouwd worden rond de figuur van Harry Ambrose die andermaal betrokken raakt bij de zeer duistere zaak. Die van een 11-jarig jongetje dat zijn ouders vermoordt. Of Biel en haar personage nog in dit seizoen te zien zullen zijn is niet bekend.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Bill Pullman, Jessica Biel, Christopher Abbott

Prijzen:
geen prijzen, wel 5 nominaties (waaronder 2 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen:
2 (het tweede seizoen in in pre-productie)

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2017) aantal afleveringen: 8
The Sinner volgt een jonge moeder die, op een uitje met haar man en zoon, een verrassende gewelddadige actie onderneemt waar, ze tot haar ontzetting, geen weet van heeft. Een onderzoeker raakt geobsedeerd en wil tot elke prijs het motief van de vrouw ontdekken. Samen gaan zij op een schrijnende ontdekkingstocht naar het diepst van haar psyche en de gewelddadige geheimen uit haar verleden.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •