1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Vampire Diaries s8

Season1.be335

Het hoofdpersonage van deze serie is Elena Gilbert, een meisje uit (het fictieve) Mystic Falls dat verliefd wordt op vampier Stefan Salvatore. Wanneer ook zijn oudere broer Damon naar Mystic Falls afzakt om wraak te nemen op Stefan, wordt Elena ook op hem verliefd. De twee broers krijgen ook af te rekenen met hun verleden in de vorm van Katherine Pierce, die veel gelijkenissen vertoont met Elena.
Uiteraard kun je The Vampire Diaries een doorslag noemen van Twilight, maar de serie werd wel geschreven door Kevin Williamson, de man achter Scream, I Know What You Did Last Summer en Dawson’s Creek en is net als Twilight gebaseerd op een reeks bekende tienerboeken. Vampire Diaries was zowel in België als In Nederland op de televisie te zien. Gezien de hoge kijkcijfers werd er ook al een derde seizoen gemaakt dat in Amerika van start ging in september.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Kat Graham

Prijzen: 34 prijzen en 60 nominaties

Aantal seizoenen: 8

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 22
Elena en Jeremy zijn een tweeling die woont in Mystic Falls. De inwoners van dit stadje zijn niet op de hoogte van het feit dat er onder de bevolking heel wat vampiers leven. Eén van hen is Stefan Salvatore, een knappe, mysterieuze jongeling. Elena voelt zich bijzonder aangetrokken door Stefan. Maar dan duikt plots Damon op, de ‘slechte’ broer van Stefan die een duidelijke missie heeft. Jeremy, de broer van Elena die aan de drugs zit omdat hij niet over de dood van zijn ouders kan, wordt een gemakkelijk te manipuleren slachtoffer voor Damon…

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •