1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Woman In The Wall (Streamz/Telenet)

Season1.be3,53,55

De nieuwe zesdelige serie The Woman In The Wall volgt een vrouw genaamd Lorna Brady die op een dag wakker wordt en een lijk in haar huis aantreft, zonder zich te herinneren wie de vrouw is of hoe ze daar is terecht gekomen.
Brady lijdt aan slaapwandelen, een letsel dat ze heeft opgedaan tijdens haar tijd in een van de Ierse Magdalena-wasserettes (nvdr. Magdalene Laundries of Asylums waren instellingen voor de opvang van vrouwen. De wasserijen zijn genoemd naar Maria Magdalena, een bijbelse figuur die werd beschouwd als een bekeerde zondares, een prostituée. ‘Gevallen’ vrouwen en meisjes komen kwamen er terecht en werden aan het werk gezet. In de praktijk zijn het ongehuwde moeders en meisjes of vrouwen waar de familie, de staat of de kerk problemen mee heeft) waar ze ook het leven schonk aan een dochter genaamd Agnes, die op wrede wijze van haar werd weggenomen. Lorna wordt opgespoord door rechercheur Colman Akande, die achter Brady aanzit voor een schijnbaar niet-gerelateerde misdaad.


Score

IMDb: 7,2

Metacritic: 73

Rotten Tomatoes: 75


Lees de bespreking van:

The Daily Beast

Variety

AV Club

The Hollywood Reporter

The Arts Desk

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ruth Wilson, Daryl McCormack, Abby Fitz, Lynn Rafferty, Simon Delaney, Chizzy Akudolu, Philippa Dunne, Mark Huberman

6 afleveringen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op Streamz/Telenet

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •