1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Wrong Mans

Season1.be445

The Wrong Mans werd bedacht door Matthew Bayton en James Corden, het acteurs- en schrijversduo dat onder meer te zien was in Gavin And Stacey. Het duo speelt in deze gloednieuwe sitcom ook de hoofdrol.

Baynton speelt de rol van Sam Pinkett, een besluitloze, schuchtere en weinig zelfzekere kantoorbediende die net een relatie met zijn baas Lizzie achter de rug heeft. Wanneer Sam onderweg naar het werk getuige is van een zwaar verkeersongeval, vindt hij in de weide een rinkelende gsm. “Als je tegen vijf uur hier niet bent, dan doden we je vrouw…” Sam beseft dat hij de verkeerde man is op de verkeerde plaats en dat hij de enige is die de vrouw kan redden. Op kantoor stelt iedereen vragen over zijn ‘te laat’ zijn. Phil, een goed geluimde dikkerd die de post bedeelt en die barst van het zelfvertrouwen en alles in een veel groter perspectief ziet, hoort toevallig Sams verhaal en is halsoverkop bereid om hem te helpen. Meer nog, Phil is diegene die initiatief neemt en een plan bedenkt…

De eerste aflevering oogt veelbelovend: een vlotte mix tussen The Office en Fargo, in een modern jasje gegoten. Nu eens grappig, dan weer onverwacht en onvoorspelbaar en met hoofdpersonages die ondanks hun ‘gebreken’ sympathiek overkomen. In een interview met Digital Spy vertelden Baynton en Corden geïnspireerd te zijn door 24, Lost en Heroes en dat lijkt naderhand wel te kloppen, zeker voor 24. Want na die ene toevallige gebeurtenis, belanden de jongens in een rollercoaster van achtervolgingen, bedrog, dubbelspel, MI5, chantage enz... Het leuke aan deze serie is dat ze zichzelf nooit au sérieux neemt. Niet dat het een parodie is of zo, eerder dat de ernst van de gebeurtenissen en de situaties telkens met een groot gevoel voor humor bekeken wordt. En het leuke is dat het verhaal allesbehalve voorspelbaar is en vraag naar meer.

De serie, zes afleveringen lang, werd geproduceerd door BBC in samenwerking met de Amerikaanse online-site Hulu, die de serie in Amerika zal uitbrengen. In de bijrollen zien we verder ook nog Nick Moran (Mr. Selfridge, Harry Potter And The Deathly Hallows part I en II), Dawn French (French & Saunders), Emila Fox (Silent Witness), Rebecca Front (The Thick Of It, Nighty Night) en Karl Roden (The Bourne Supremacy).

De eerste aflevering op dinsdag 24 september werd in de UK gezien door 3,08 miljoen kijkers. Ondertussen is ook bekend dat er een tweede seizoen komt.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Matthew Bayton, James Corden, Nick Moran, Emilia Fox, Dawn French, Rebecca Front

Prijzen: nog geen prijzen

Aantal seizoenen: 2 (het tweede seizoen is toegezegd)

Beschikbaar op DVD: nog niet beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2013) aantal afleveringen: 6

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •