1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Top Of The Lake: China Girl

Season1.be445

In 2013 won de miniserie Top Of The Lake naast acht Emmy-nominaties ook een Golden Globe én een Emmy. Jane Campion die een Oscar won voor het scenario van The Piano, zorgde voor een heuse krachttoer door een product voor televisie neer te zetten dat dezelfde kracht en impact had als haar films. Top Of The Lake groeide uit tot een fenomeen en het was duidelijk dat er vroeg of laat een vervolg moest komen. Omwille van de grootsheid van het project ging dat vervolg, Top Of The Lake: China Girl, in première in Cannes. Voor vele journalisten was de beste film op het Festival een tv-serie.

De actie speelt zich ditmaal af in Australië waar op het strand van Bondi Beach een lijk gevonden wordt van een Aziatische prostituee. Vermits er meer aan de hand is, neemt de emotioneel zwaar geteisterde Robin Griffin de zaak aan en gaat ze samen met politie-inspecteur Miranda Hilmarson op zoek naar de ware toedracht van het gebeuren. Deze zaak brengt een storm van emoties teweeg bij Griffin die een onweerstaanbare drang voelt om haar dochter die ze twintig jaar geleden afstond terug te zien. Voor dochter Mary een emotioneel zware confrontatie vermits ze niet alleen tussen haar twee moeders komt te staan, maar omdat ze zich met haar nieuwe relatie ook nog op zeer gevaarlijk ijs beweegt.

Opvallend aan dit tweede seizoen is dat de meningen erg verdeeld zijn: ‘professionelen’ spreken van een meesterwerk, ‘too good to be missed’, consumenten hebben het veel moeilijker met het confuusheid van het verhaal, de onwaarschijnlijke plotlijnen, de dialogen, het ‘art for art sake’ , de antipathieke personages enz… Over één zaak is iedereen het echter eens: de vertolkingen van zowel Elisabeth Moss als Robin Griffin en Nicole Kidman als de adoptiemoeder leveren prestaties af die hen in 2018 zéker een nominatie voor Golden Globe en Emmy zullen opleveren. Verder leveren ook Gwendoline – Brienne in Game Of Thrones – Christie en David Dencik (de Zweedse acteur uit Men & Chicken, Follow The Money, A Royal Affair) en vooral Alice Englert (de dochter van Jane Campion die te zien was in Ginger & Rosa en Jonathan Strange & Mr Norrell) uitstekende vertolkingen af. Tot welk kamp jij behoort kan je het best van al uitmaken door de serie zo vlug mogelijk te bekijken.
Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Elizabeth Moss, Nicole Kidman, Gwendoline Christie, Alice Englert, David Dencik

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 2 (2017) aantal afleveringen: 6
Detective Robin Griffin keert terug naar Sydney om haar leven opnieuw op te bouwen. Maar al gauw verandert de rust wanneer het lichaam van een Aziatisch meisje aanspoelt op Bondi Beach. Griffin vermoedt dat ze niet alleen stierf dus pakt ze de zaak op. Het jonge meisje weekt echter een storm aan emoties los bij Robin aangezien ze zelf haar pasgeboren kind jaren geleden heeft moeten opgeven. Ze is er dan ook op gebrand zelf haar dochter terug te vinden. Hoe dichter ze bij de identiteit van “China Girl” komt, des te dichter komt ze bij de donkerste geheimen van haar eigen hart.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •