1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Unbreakable Kimmy Schmidt

Season1.be445

Comédienne Tina Fey is ondertussen genoegzaam bekend als de partner van Amy Poehler tijdens de presentatie van de Golden Globes, als de tegenspeelster van Steve Carrel in Date Night en als de stuwende kracht achter 30 Rock. Haar nieuwste wapenfeit heet Unbreakable Kimmy Schmidt, een originele, frisse en verrassende comedyserie die ze samen met haar 30 Rock-medewerker Robert Carlock bedacht.

Het verhaal gaat over een jonge vrouw die jaren heeft opgesloten gezeten bij een vreemde sekte. De leider van die sekte had de dames verteld dat de wereld was vergaan. Eens Kimmy opnieuw het daglicht mag aanschouwen, is ze verkocht door alles wat rondom haar gebeurt. Geen haar op haar hoofd dat er aan denkt om terug te gaan naar de sekte! De vastberaden Kimmy gaat – enkel gewapend met haar purperen rugzakje – op zoek naar werk en woonst. In een mum van tijd heeft zee en appartementje in New York gevonden dat ze deelt met een over de top acterende homofiele en werkloze acteur Titus, wiens dagtaak erin bestaat om verkleed als Iron Man reclame te maken. Werk vinden is voor de opgewekte Kimmy ook geen probleem: ze wordt door een narcistische ‘femme du monde’ aangenomen als de nanny die zich moet bekommer over het zoontje en de stiefdochter.

Kimmy is een extraverte jonge vrouw die alles wil ontdekken wat ze de afgelopen 15 jaar heeft gemist. Niets of niemand zal haar tegenhouden! En het is precies die streefdrang en ongebluste naïviteit die voor heel wat grappige momenten zorgt. Maar wat vooral opvalt aan deze serie is de levensblijheid, de opgewektheid die ervan uitstraalt. Nochtans heeft iemand die 15 jaar heeft opgesloten gezeten, alle reden om depressief te zijn.

Unbreakbale Kimmy Schmidt is echter een serie die drie à vier afleveringen nodig heeft om écht te overtuigen. Wij stoorden ons vooral aan het acteren van Tituss Burgess die de rol speelt van Titus. Maar eens je hierover bent, is het ronduit genieten.
De hoofdrol in dit leuke en charmante niemendalletje dat om de haverklap weet te verrassen, wordt met brio gespeeld door Ellie Kemper uit The Office VS. Haar tegenspelers zijn onder meer Tituss Burgess, Sara Chase, Lauren Adams en Jane Krakowski uit 30 Rock als de rijke trut uit de Upper East Side van New York die Kimmy inhuurt als nanny.

De serie, die zeven Emmy nominaties in de wacht sleepte, werd erg goed ontvangen, zo goed zelfs dat Netflix meteen toezegde voor een tweede én derde seizoen. Dat tweede seizoen start vanaf 15 april op Netflix.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ellie Kemper, Tituss Burgess, Jane Krakowski, Sara Chase, Lauren Adams 

Prijzen:
19 nominaties (waaronder 7 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:
3 (seizoen 2 start vanaf 15 april 2016)

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 13
Kimmy Schmidt heeft 15 jaar deel uitgemaakt van een sekte. De leden waren opgesloten en werden dom gehouden. Groot is dan ook de verbazing en het enthousiasme wanneer Kimmy eindelijk wordt bevrijd. Enkel gewapend met haar basisdiploma, haar rugzakje én een grote portie kinderlijke naïviteit is ze vastberaden een nieuw leven te beginnen in New York. In de extravagante Titus Andromedon vindt ze een loyale huisgenoot, werk vindt ze als nanny bij de Jacqueline Voorhees, een femme du monde uit Manhattan. 

Géén bonusmaterialen op de DVD 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •