1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Varg Veum

Season1.be335

Varg Veum is een Scandinavische crimiserie die bestaat uit een aantal losstaande verfilmingen van de boeken van de Noorse schrijver Gunnar Staalesen. De centrale figuur in alle verhalen is Varg Veum, een privédetective die in Bergen woont. Hij is jong, knap, licht ontvlambaar en duldt absoluut geen onrecht. Zijn roekeloze methodes brengen hem vaak in contact met het politieapparaat. Sommige van die verfilmingen haalden in Noorwegen de bioscoop, de andere werden speciaal voor DVD gemaakt.
Varg Veum is een prima gemaakte hedendaagse detectiveserie die zich onderscheidt door een vlijmscherp randje, de zwarte humor en bloedstollende actiescènes. De plots zijn niet allemaal even sterk, zeker niet voor liefhebbers maar misdaadverhalen. Daartegenover staan dan weer de productiewaarden en de stijlvolle aankleding. Spijtig ook dat er geen doorlopend verhaal is, dat alle afleveringen volledig los van elkaar staan. Oké, er zijn wel bepaalde verhaallijnen die enigszins gevolgd worden, maar die zijn onvoldoende om de spanning er constant in te houden zoals bij bvb. Forbrydelsen (The Killing) of Bron (The Bridge).
De hoofdrol wordt vertolkt door Trons Espen Seim, een acteur die zijn carrière blijkbaar verbonden heeft aan Varg Veum, maar die onlangs toch ook te zien was in de remake van The Thing. Miso Film, één van de producenten, was ook verantwoordelijk voor Those Who Kill. Nog een weetje: Morten Tyldum, de regisseur van het knappe Headhunters dat bij ons in de bioscoop is te zien, regisseerde de aflevering ‘Gevallen Engelen’.

Varg Veum was bij ons te zien op Canvas. De KRO zond in NL één aflevering uit.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Trond Espen Seim, Bjørn Floberg, Kathrine Fagerland, Lene Nystrøm  

Prijzen: 2 prijzen en 3 nominaties voor Gevallen Engelen, 1 nominatie voor Bittere Bloemen

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2007) aantal afleveringen: 6

Bittere Bloemen: Een vrouwelijke politicus doet beroep op varg Veum om in stilte haar verdwenen dochter op te sporen.

Doornroosje: Veum zit in Kopenhagen om de 16-jarige dochter van een rijke zakenman op te sporen. Wanneer haar vriend vermoord wordt, moet Veum haar uit de handen van de politie houden.

Voor Eeuwig De Jouwe: Veum probeert de onschuld te bewijzen van een knappe, jonge vrouw waarop hij stapelverliefd is geworden.

Gevallen Engelen: Een aantal meisjes in witte jurken wordt opgehangen terug gevonden. Varg Veum zal echter zijn eigen problemen eerst moeten regelen wil hij de moorden oplossen.

De Vrouw In De Koelkast: Veum wordt geconfronteerd met een verdwenen ingenieur en de torso van een vrouw die hij in een koelkast vindt.

Begraven Honden: Op de jaarlijkse vergadering van een politieke partij zorgt een sluipschutter voor heel wat chaos.


Seizoen 2 (2011) aantal afleveringen: 6

Teken Aan De Wand:

Het Zwarte Schaap:

Metgezellen Van De Dood:

Het Uur Van De Wolf:

De Doden Hebben Het Goed: Varg Veum en zijn vriendin Karin komen erachter de verschillende meisjes in Bergen misbruikt worden.

Koude Handen:

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •