1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Versailles

Season1.be335

Wie van sjieke kostuums, weelderige pruiken en ook een beetje geschiedenis houdt, moet zeker kijken naar Versailles, de Frans-Canadese coproductie over de bouw van het Paleis van Versailles. De jonge koning van Frankrijk, Louis XIV, wilde in Versailles immers het grootste paleis ter wereld bouwen. Een nopend geldtekort, verstorende affaires en politieke intriges brachten zijn plannen echter stevig in de war.

Het verhaal van Versailles werd in 2015 door Simon Mirren (Criminal Minds, Without A Trace) en David Wolstencroft (Spooks) gecreëerd. Vikings-acteur George Blagden speelt daarin de hoofdrol als de Franse koning Lodewijk XIV die, in een poging om de Parijse adel na hun revolte onder de knoet te houden, beslist om het jachthuis van zijn vader in Versailles uit te bouwen tot het symbool van zijn macht. Na de overwinning op Willem van Oranje in de Hollandse Oorlog lijken de ambities van Lodewijk om zijn imperium verder uit te breiden niet te stoppen. Hij waant zich de Messias en duldt hoe langer hoe minder tegenspraak. Maar de weerstand onder de bevolking groeit en de eerste sporen van een revolutie ontkiemen. De aanwezigheid van een gemaskerde gevangene die een geheim met zich meedraagt, maakt de dreiging aan het hof compleet en zou weleens het einde van de monarchie kunnen inleiden.

Versailles won de TV France International Export Prize als bestverkopende dramareeks. De Engelstalige Franse reeks werd reeds verkocht aan 135 landen waaronder de Verenigde Staten (Netflix), Groot-Brittannië (BBC), Duitsland, Rusland, Latijns-Amerika, Scandinavië, Australië, Canada en België (VRT en RTBF).

Jalil Lespert (Yves Saint-Laurent) regisseerde de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen, ‘onze’ Pieter Van Hees (Chaussée D’Amour, Linkeroever) regisseerde de laatste drie afleveringen van het derde seizoen dat volgend jaar in première gaat.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Stuart Bowman, George Blagden, Alexander Vlahos

Prijzen:
1 prijs en 3 nominaties

Aantal seizoenen:
3 (het derde seizoen staat gepland voor 2018)

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •