1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Wayward Pines

Season1.be445

Wayward Pines van uitvoerend producent M. Night Shyamalan (The Sixth Sense), die ook de pilootaflevering regisseerde, gaat over US Secret Service Agent Ethan Burke, die op weg is naar het stadje Wayward Pines, waar hij op zoek gaat naar twee vermiste agenten. Een van hen is agent Kate Hewson met wie Burke in het verleden een relatie had. Onderweg wordt hij echter aangereden door een vrachtwagen. Hij wordt wakker in het hospitaal van Wayward Pines waar hij verzorgd wordt door de weinig betrouwbare verpleegster Pam. Al vlug wordt duidelijk dat Pam hem meer wil verwonden dan verzorgen. Ook wordt Ethan benaderd door de mysterieuze Dr. Jenkins, de psychiater die hem in de kliniek verzorgt. Hoe dichter Burke bij de waarheid komt, hoe verder het leven dat hij kende van hem wegglijdt. Het wordt hem ook duidelijk dat hij niet levend uit het stadje vandaan komt.

Wayward Pines doet qua sfeer en verhaal meermaals denken aan de legendarische serie van David Lynch, Twin Peaks. In de cast vinden we heel wat ronkende namen terug: Matt Dillon (Crash) vertolkt de rol van Burke, Carla Gugino (Sin City) die van Kate Hewson. Oscarwinnares Melissa Leo (The Fighter) is Pam, terwijl Toby Jones (Berberian Sound Studio) de rol op zich neemt van Dr. Jenkins. Verder zien we ook Terrence Howard (Empire) als de lokale sheriff, Juliette Lewis (Natural Born Killers) als cafémadam en Shannyn Sossamon (The Rules Of Attraction) als Burke’s echtgenote. Aan de basis van deze serie ligt de bestseller van Blake Crouch.

In tegenstelling tot eerdere berichten waarbij Fox het einde van het eerste seizoen promootte als het einde van de reeks, wordt Wayward Pines toch verlengd met een nieuw seizoen. Drie weken nadat de beslissing gevallen was om te stoppen, bevestigde Fox dat er gesprekken waren voor een … nieuw seizoen. Dat seizoen, dat 10 afleveringen zal tellen, komt er dus toch met M. Night Shyamalan andermaal als uitvoerend producent, maar wel met een nieuwe showrunner. In het tweede seizoen arriveert een nieuw personage in Wayward Pines. Hij belandt er in een serieuze rebellie over het voortbestaan van het menselijk ras. Wayward Pines was in de VS in de zomer de best scorende serie in de leeftijdsgroep 18-49. Het programma werd vooral uitgesteld bekeken. Gezien de contracten van de acteurs ondertussen verlopen zijn, lijkt het weinig waarschijnlijk dat iemand van het eerste seizoen ook zal meespelen in het nieuwe seizoen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Matt Dillon, Carla Gugino, Terrence Howard, Toby Jones, Melissa Leo, Juliette Lewis

Prijzen: nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 10
Secret Service agent Ethan Burke reist af naar Wayward Pines, het ideale Amerikaanse stadje, om de verdwijning van twee federale agenten te onderzoeken. In plaats van antwoorden levert het onderzoek alleen maar vragen op. Burke begint geleidelijk aan te beseffen dat hij nog moeilijk leven uit Wayward Pines vandaan zal komen.

Bonusmaterialen op de DVD: Where Paradise Is Home: een Wayward Pines-stijlgids (8:37 min.); Het creëren van een mythologie (9:32 min.)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •