1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Weemoedt

Season1.be335

Weemoedt is gebaseerd op de gelijknamige roman van acteur Thijs Römer ((Moordvrouw, Nieuwe Buren), die ook de hoofdrol speelt. Andere rollen zijn er voor Laura de Boer, Eva Duijvestein, Isis Cabolet, Werner Kolf en Frédérique Spigt.

Job Weemoedt is talentmanager bij het managementbureau Talent Republic in Amsterdam. Hij begeleidt presentatoren, acteurs en een verdwaalde voetballer in hun carrière en behoedt ze voor de valkuilen en verleidingen die op hun pad komen. Maar wanneer zijn vrouw Fré hem verlaat, stort zijn wereld compleet in elkaar.

Volgens de makers geeft ‘Weemoedt een schaamteloos inkijkje in de Nederlandse showbizzwereld én in het hart van een man die het mooiste bezit door zijn vingers heeft laten glippen: de liefde van zijn leven.’

De serie begint volgens Römer, die tevens co-producent is, een aantal maanden eerder en eindigt ook een aantal maanden later dan het boek. Weemoedt ging in première op de streamingsite Videoland en werd daarna uitgezonden op RTL 5, maar flopte grandioos. Gemiddeld haalde de serie net geen 175.000 kijkers. Dat de serie flopte was geen echte verrassing want de roman was ook een flop.
De Volkskrant gaf het boek slechts een van de vijf sterren. Dat Römer de serie toch mocht verfilmen voor tv, heeft hij volgens weekblad Privé vooral te danken aan zijn vriendschap met het RTL-koningspaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk die alles wat Römer doet, blindelings toejuichen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Thijs Römer, Laura de Boer, Eva Duijvestein, Isis Cabolet, Werner Kolf, Frédérique Spigt

Prijzen:
geen prijzen

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 (Vanaf 16 mei 2017)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2016) aantal afleveringen: 8

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •