1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

White Collar

Season1.be335

White Collar is een misdaadserie die draait rond de vreemde samenwerking van een witteboordencrimineel met een FBI-agent. Neal Caffrey is een oplichter en een dief. Na drie jaar een kat- en muisspelletje gespeeld te hebben met de FBI wordt hij opgepakt. Met nog enkele maanden te gaan ontsnapt hij uit een streng bewaakte gevangenis om op zoek te gaan naar zijn ex-vriendin Kate. FBI-agent Peter Burke, die Caffrey had gearresteerd, vindt hem en draait hem opnieuw de cel in. Maar Caffrey heeft belangrijke informatie over een andere case en doet Burke een voorstel: hij zal Burke helpen met het opsporen van witteboordencriminelen, op voorwaarde dat hij vrij kan rondlopen. Burke aarzelt, maar geeft uiteindelijk toe. De start van een vreemde, maar wel succesvolle samenwerking.
De basis voor deze serie is de aparte samenwerking tussen twee erg verschillende personages. Hun gekibbel als een getrouwd koppel is bij momenten erg grappig. Ook nieuw in vergelijking met andere series als Bones of CSI is dat het hier gaat om gesofisticeerde misdaden, gaande van oplichterij, fraude, diefstal tot kunstroof. Misdaden die meer om het lijf hebben dat een passionele moord. Acteurs Matt Bomer en Tim DeKay zijn niet echt bekend. Bomer was onlangs in de bioscoop te zien in In Time en speelde ook mee in minder populaire tv-series als Tru Calling, Traveler en Chuck waarin hij zeven afleveringen te zien was. DeKay hield het bij eenmalige optredens in tal van tv-series. Wie de oudere generatie misschien wel zal herkennen is Tiffani Thiessen, die de vrouw speelt van Peter Burke. Zij maakte ooit nog het mooie weer als Valerie Malone in de originele versie van Beverly Hills 90210.
De afleveringen van White Collar bestaan uit losstaande verhalen waar echter wel wel een rode draad doorheen loopt, een beetje zoals bij The Mentalist. De rode draad hier is het onderzoek van Neal naar wat er gebeurde met Kate toen hij in de gevangenis zat. Geen grootse serie, maar wel één die weet te onderhouden.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Matt Bomer, Tim DeKay, Tiffanie Thiessen


Prijzen: geen prijzen, wel 5 nominaties

Aantal seizoenen: 4 (het vierde seizoen start in Amerika vanaf juli 2012)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 (vanaf 13 juni)

Bekijk de trailer

seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 14
Neal Caffrey sluit een deal met Peter Burke. Samen gaan ze op zoek naar de crimineel met de schuilnaam The Dutchman. Ook maken we kennis met Mozzie, de vriend van Neal die hem af en toe helpt bij het oplossen van een zaak. Neal gebruikt zijn nieuwe positie binnen de FBI ook om sporen te vinden die hem kunnen helpen bij z’n onderzoek naar Kate. Verder zullen Peter en Neal infiltreren tijdens de New York's Fashion Week, gaan ze op zoek naar een gestolen, zeer waardevolle Bijbel en proberen ze te achterhalen wie verantwoordelijk was voor de gesmokkelde Iraakse artefacten. Naar het einde toe krijgt Neal het moeilijk om loyaal te blijven tot Peter als hij belangrijke dingen ontdekt in het onderzoek naar Kate…

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •