1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Zuidflank

Season1.be335

Na tien jaar omzwervingen als crop duster in Zuid-Afrika keert Rob Vandenbergh terug naar Vlaanderen om, samen met zijn moeder Lydia, zijn vader te begraven. Zijn nalatenschap bestaat uit de Zuidflank, een wijngaard die elk jaar een schitterende Chardonnay wijn oplevert, en die al generaties lang de inzet is van de vete met de familie Deweerdt.
In plaats van zijn geërfde grond te verkopen en weer te vertrekken, besluit Rob in Limburg te blijven. Hij wil weten hoe en waarom zijn vader gestorven is. Ondertussen zet hij op de Zuidflank zijn eerste stappen als wijnbouwer. Klein en bescheiden. Met vallen en opstaan.

Want Rob moet vanaf dag één opboksen tegen Mark Deweerdt, zijn rijke jeugdvriend die letterlijk en figuurlijk een gerenommeerd château runt. Tegelijk wil Rob ook de rekening van het onopgehelderd incident vereffenen dat hem destijds naar het buitenland heeft doen vertrekken, de reputatie van zijn familie herstellen en zich wreken voor het onrecht dat hen werd aangedaan.

De concurrentie- en machtsstrijd tussen de oude jeugdvrienden bereikt een climax wanneer Rob een affaire begint met An, de echtgenote van Mark. Pesterijen en sabotage zijn vanaf dan schering en inslag, zowel op de Zuidflank als in het wijnkasteel.
Zijn het Rob en Mark die hun vete uitvechten? Of is er achter de schermen een derde partij die aan de touwtjes trekt? En klopt het gezegde: l’histoire se répète toujours?

Stan Van Samang, Jan Sobrie en Marie Vinck vertolken respectievelijk Rob, Mark en An. De regie is in handen van Hendrik Moonen, die voorheen als ‘assistent director’ fungeerde bij films als Lena, Turquaze en Aanrijding In Moscou. De opnames gingen eind september van start in Tongeren en bij uitbreiding in Riemst met het vermaarde Wijnkasteel Genoels-Elderen als arena.

Zuidflank, dat 13 afleveringen telt, staat ingepland voor uitzending op vtm in het najaar 2013.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Stan Van Samang, Jan Sobrie, Marie Vinck

Seizoen 1 (2012) aantal afleveringen: 13

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •