1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Zwarte Tulp

Season1.be445

Net als Netflix pakt ook Videoland uit met eigen series. De eerste serie is Zwarte Tulp, een familiedrama dat bij momenten doet denken aan Bloedverwanten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de serie exclusief te zien zou zijn op Videoland, de online streamingdienst van RTL, maar de hoge kosten en het stagnerende succes van de service, beslisten er anders over zodat de serie uiteindelijk ook werd uitgezonden op RTL 4.

Zwarte Tulp gaat over twee families uit de bollenstreek die vanwege een mysterieus ongeluk in het verleden aartsvijanden zijn geworden. Hun jarenlange vete wordt versterkt en in stand gehouden door de race om de eerste zwarte tulp te kweken.
Beetje bij beetje wordt het mysterie uit het verleden ontrafeld. Niets is wat het lijkt, maar zeker is dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden over leven en dood, liefde en haat, loslaten en vasthouden. Deze verhaallijn is een ideale kapstok voor een reeks familiedrama’s, geldproblemen en ontluikende liefdes. Maar er is meer: Zwarte Tulp is ook een magisch-realistische serie waarbij 'spooky' elementen gekoppeld worden aan familiedrama's. Meer onthullen zou alleen maar de kijkpret bederven.

De serie werd geproduceerd door NL Film (de makers van o.a. Penoza en Spangas) en geregisseerd door Ben Sombogaart (De Storm, De Tweeling, Kruistocht In Spijkerbroek). Niet alleen achter, maar ook voor de camera werd er interessant volk aangetrokken: Huub Stapel (Sint), Anna Drijver (Levenslied), Abbey Hoes (Nena, Feuten), Caroline Spoor (De Deal), Linda van Dyck (Daens, Ciske De Rat), Roeland Fernhout (All Stars - de serie), Gijs Naber (Lieve Liza, Penoza), Marcel Musters (Penoza, Gooische Vrouwen), Benja Bruijning (Alles Is Familie), Willem Voogd (Mees Kees) en Raymond Thiry (Blackout, Penoza).

In het tweede seizoen maken we kennis met nieuwe personages als Robert Kester, de neef van Henk, Samuel, de vader van Jisanne en de ex van Emma en Jolanda, de vrouw van Samuel en komen we meer te weten over Jisanne. Hoewel dit seizoen redelijk tot goed werd ontvangen, is het duidelijk dat de originaliteit van het eerste seizoen verdwenen is. 

Of er al dan niet een derde seizoen komt, is momenteel nog niet geweten.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Huub Stapel, Anna Drijver, Abbey Hoes, Caroline Spoor, Linda van Dyck, Roeland Fernhout, Gijs Naber, Marcel Musters, Benja Bruijning, Raymond Thiry

Prijzen: nog geen prijzen

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 12

Seizoen 2 (2016) aantal afleveringen: 12

In het tweede seizoen proberen de leden van familie Kester de dood van een familielid te verwerken. Maar eenvoudig is dat niet want ieder neemt een drastische stap die de aanleiding vormt voor nieuwe rampspoed. Bij de familie Vonk brengt de komst van een mysterieuze vreemdeling het beste, maar ook het slechtste in hen naar boven.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •