1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Are You Series? bestaat vijf jaar

  Are You Series? bestaat vijf jaar

  Datum: 30/11/2017

  Vanaf 14 tot en met 19 december vindt in Bozar, in Brussel, de vijfde editie plaats van Are You Series? Op vijf jaar tijd is het festival volgens de organisatie, een onmisbare afspraak geworden voor professionals en fans van tv-series.

  Het Festival ontvangt dit jaar exclusief Sofia Helin en Thure Lindhardt, de hoofdrolspelers van The Bridge, naar aanleiding van de internationale première van het 4de seizoen van de serie alsook de gehele cast van het nieuwe seizoen van Salamander, de nieuwe prestigieuze reeks van Eén. Ook Zabou Breitman zal aanwezig zijn voor de avant-première van haar reeks Paris Etc.

  Het Festival wordt geopend met de Duitse serie The Same Sky, een serie over spionnen die al vertoond werd op heel wat festivals en die dit jaar ook te zien was op Canvas. De serie die het Festival mag afsluiten is The Handmaid’s Tale, de bejubelde en bekroonde reeks die exclusief te zien is op Proximus TV.
  Voor de eerste keer richt het festival zich ook specifiek op de jongste bezoekers met Lucas Etc., in aanwezigheid van de filmcrew. Een schoolgerichte programmatie behandelt het thema jeugddelinquentie met de reeks 5vor12, gekaderd door een animator. Andere series die te zien zijn, zijn o.a. Enkelstöten (The Simple Heist van Felix Herngren, de maker van Solsidan, Bonusfamiljen, De 100-jarige man e.v.a.), The Deuce, Guerilla en het volledige eerste seizoen van Riget (The Kingdom), de miniserie van Lars Von Trier uit 1994.

  Bij de professionals staat de kunst van het storytelling centraal met enkele nieuwigheden, onder meer een festival rond webseries – Are you Web fest? – met een heuse internationale competitie en een grote prijs. Bovendien worden voor de eerste keer ‘pitching sessions’ georganiseerd in de vorm van een Pecha Kucha-presentatie (20 slides, 20 sec. per slide), zodat Belgische projectleiders (scenaristen, producers, regisseurs) de kans krijgen om hun pitch te oefenen voor een panel van Belgische en internationale professionals.
  Ten slotte vormt deze verjaardageditie de perfecte gelegenheid om de balans op te maken van vijf jaar Belgische tv-producties: de kerncijfers inzake productie, financiering en internationale verkoop; de impact van de sector op de Belgische economie en de financiële gevolgen van het succes van Belgische series in het buitenland; vergelijking Noord-Zuid. We zullen de uitdagingen en toekomstperspectieven ontleden en analyseren in aanwezigheid van de ministers Alda Greoli en Sven Gatz en van Belgische producers en distributeurs.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems