1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • BBC maakt serie over Engels voetbalelftal

  BBC maakt serie over Engels voetbalelftal

  Datum: 1/03/2024


  De makers van The Crown gaan voor de BBC de serie Dear England maken, een nieuwe dramaserie over Gareth Southgate en het Engelse herenvoetbalteam, gebaseerd op het gelijknamige National Theatre-toneelstuk van James Graham (Sherwood, The Way, Quiz). Joseph Fiennes (The Handmaid’s Tale) zal net als in het toneelstuk de rol van Gareth Southgate spelen. Het vierdelige drama wordt geschreven door James Graham. 

  Het land dat de wereld voetbal heeft gegeven, heeft sindsdien een pijnlijk verliespatroon laten zien. Met het slechtste trackrecord op het gebied van strafschoppen ter wereld weet coach Gareth Southgate dat hij zijn geest moet openen en de jaren van pijn onder ogen moet zien om team en land terug te brengen naar het beloofde land.

  Dear England is een fictief verslag van de struggles en successen van het nationale voetbalteam, gebaseerd op uitgebreid onderzoek en interviews. Het toneelstuk ging in première in het National Theatre, kreeg vijfsterrenrecensies en was in 2023 uitverkocht, voordat het werd overgebracht naar het Londense West End.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems