1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Bende van Jan de Lichte eerste titel van Streamz

  Bende van Jan de Lichte eerste titel van Streamz

  Datum: 19/08/2020


  De prestigieuze VTM-reeks De Bende van Jan de Lichte zal binnenkort exclusief in België te bekijken zijn op Streamz, het nieuwe streamingplatform van DPG Media en Telenet. Wat kijkers kunnen verwachten van Streamz en welke andere titels er dit najaar zullen verschijnen wordt al op donderdag 3 september 2020 bekendgemaakt.

  De Bende van Jan de Lichte is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis Paul Boon. In het Vlaanderen van de 18e eeuw wordt het arme volk onderdrukt door een zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte en zijn kompanen vormen een roversbende, die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Zo groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld.

  Regisseurs Robin Pront (D’Ardennen) en Maarten Moerkerke (De 13 Geboden) strikten een indrukwekkende ensemblecast samen voor de reeks. Matteo Simoni (Patser) speelt Jan de Lichte: een boef, maar vooral ook een vrijheidsstrijder en een volksheld. Zijn kompaan Tincke, gespeeld door Stef Aerts (Callboys), is de oorspronkelijke leider van de roversbende waar Jan in terecht komt. Charlotte Timmers (Studio Tarara) speelt Héloise, die rebelleert tegen de plannen die haar familie voor haar heeft, uit liefde voor Jan de Lichte. Anemone Valcke (Bevergem) gaat in de reeks door het leven als De Schoen, een soort 18de-eeuwse, Vlaamse Calamity Jane. Tom Van Dyck (Over Water) kruipt in de huid van nieuwe gedreven stadswachter Baru. Hij start ambitieus in zijn nieuwe functie, maar moet snel in het gareel van burgemeester Coffijn (Dirk Roofhooft) lopen. Verder maken ook Anne-Laure Vandeputte, Rik Verheye, Jeroen Perceval, Manou Kersting, Mathijs F. Scheepers, Tibo Vandenborre, Ruth Beeckmans en Tom Vermeir deel uit van de cast.









 • Naar het overzicht van nieuwsitems