1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws 1

  Castingnieuws 1

  Datum: 15/10/2021


  Jason Segel
  (Freaks And Geeks, How I Met Your Mother, Dispatches From Elsewhere) is weldra te zien in Shrinking, een tiendelige serie die hij ook schrijft samen met het duo dat verantwoordelijk was voor Ted Lasso. Shrinking draait om een rouwende therapeut (Segel) die de regels begint te overtreden en zijn cliënten precies vertelt wat hij denkt. Zijn training en ethiek negerend, merkt hij dat hij enorme veranderingen aanbrengt in het leven van mensen, waaronder dat van hemzelf.

  Oscarwinnares Hillary Swank (Away, Million Dollar Baby) gaat de rol spelen van Frankie Elkin in Before She Disappeared. Elkin is een herstellende alcoholiste die geobsedeerd is door het lokaliseren van vermiste mensen wiens zaken zijn afgewezen, over het hoofd gezien of gemarginaliseerd. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Lisa Gardner.

  Claire Foy die de Koningin speelde in de eerste twee seizoenen van The Crown, gaat nu de rol spelen van Sheryl Sandberg, COO van Facebook in de serie Doomsday Machine. De serie volgt Facebook in hun groei naar algemene dominantie vanaf 2016 tot op heden. Het verhaal is gebaseerd op het boek 'An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination'.

  Een andere actrice uit The Crown, Emma Corrin (zie foto) (die Prinses Diana speelde in seizoen 4), gaat Darby Hart spelen in Retreat, de nieuwe serie van de makers van The OA. Darby Hart en 11 andere gasten worden door een teruggetrokken miljardair uitgenodigd op een oogverblindende, afgelegen locatie. Wanneer een van de gasten dood wordt gevonden, moet Darby vechten om te bewijzen dat het moord was tegen een stroom van concurrerende belangen in en voordat de moordenaar opnieuw toeslaat. Brit Marling die de serie schrijft en regisseert samen met Zal Batmanglij, zal ook een belangrijke rol vertolken.

  Sofia Helin (Bron, Atlantic Crossing, Exit) zal te zien zijn in Limbo, een zesdelige serie over het ouderschap en relaties. Wanneer hun zonen betrokken zijn in een ernstig auto-ongeval, worden vriendschap en prioriteiten tussen drie vriendinnen serieus op de proef gesteld. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Louise Peterhoff (The Truth Will Out) en Rakel Wärmländer (Gräns, Gåsmamman, Alex). De serie gaat volgend jaar in première.

  Komisch acteur Steve Carell (The Morning Show, The Office) krijgt binnenkort de kans om zijn dramatisch acteertalent nog eens boven te halen. In The Patient zal hij Alexander Strauss spelen, een psychotherapeut die onlangs zijn vrouw heeft verloren en die gevangen wordt gehouden door een seriemoordenaar met een ongewoon verzoek: zijn moordlustige neigingen in bedwang houden. Maar door de geest van deze man tot rust te brengen en tegelijkertijd de golven van zijn eigen onderdrukte problemen het hoofd te bieden, ontstaat een reis die misschien net zo verraderlijk is als zijn gevangenschap. De serie werd geschreven door het duo dat verantwoordelijk was voor The Americans. Carell is ook een van de uitvoerende producenten.

  De Britse actrice Vicky McClure die we allemaal kennen uit Line Of Duty, speelt de hoofdrol in de vierdelige psychologische thriller Without Sin. Daarin speelt ze Stella Tomlinson die op een avond haar 14-jarige dochter vermoord aantreft, met een man genaamd Chalres Stone over het lichaam gebogen en volledig onder het bloed. Drie jaar later worden Stella en haar echtgenoot Paul gecontacteerd door Restorative Justice die hen een opname laat horen van Charles, die zich wil verontschuldigen en boete wil doen voor de moord op hun dochter. Maar als Stella hem in de gevangenis gaat bezoeken, is ze totaal geschrokken van wat hij haar te zeggen heeft...

  Nu hij Billions vaarwel heeft gezegd, kan Damien Lewis alvast uitkijken naar zijn volgende serie. In de zesdelige miniserie A Spy Among Friends draait het om het overlopen van een Britse inlichtingenofficier en KGB-dubbelagent Kim Philby (Guy Pearce die Dominic West vervangt) en zijn relatie met Nicholas Elliott, een vriend en collega van MI6 (Damien Lewis).

  Jessica Biel (The Sinner, Limetown) vervangt Elisabeth Moss als Candy Montgomery in de miniseries Candy. Ter herinnering, Candy was een vrome gelovige vrouw die in 1980 haar kerkvriendin Betty Gore vermoordde met een bijl. Die rol wordt vertolkt door Melanie Lynskey die we kennen van Togetherness, Castle Rock en Mrs. America. Candy is een van twee series die momenteel gedraaid worden rond hetzelfde onderwerp. In Love And Death worden de rollen gespeeld door Elizabeth Olsen en Lily Rabe. Biel is ook een van de uitvoerende producenten.

  Constance Zimmer, die een bitchy producent speelde in UnReal en die ook te zien was in House Of Cards, krijgt een rol in de YA-serie Shelter. Zij speelt de rol van Shira Bolitar, de vervelende tante van het hoofdpersonage Mickey Bolitar. Zij is teruggekeerd naar New Jersey om voor haar neefje te zorgen, maar die moet niets weten van zijn tante. Maar Shira heeft zo haar eigen redenen om terug te keren…

  Eric Balfour (Haven 24, Charmed) gaat in The Offer, de miniserie over het maken van The Godfather, Dean Tavoularis spelen, de productiedesigner van The Godfather. De serie is gebaseerd op de ervaringen van producent Al Ruddy (Miles Teller) tijdens het maken van de iconische film in 1972.

  De Nederlandse acteur Michiel Huisman (The Flight Attendent, Game Of Thrones, Treme) speelt in de thrillerserie Angela Black , de rol van Olivier, een hardwerkende echtgenoot met slappe handjes. Naar de buitenwereld is alles rozengeur en maneschijn. Zijn vrouw Angela camoufleert haar blauwe plekken met make-up en voor het verlies van haar tanden heeft ze een aanvaardbare uitleg. Maar op een dag wordt Angela benaderd door een privédetective. Hij vertelt Olivier’s diepste geheimen aan Angela en zorgt voor nog meer onrust. Maar is hij eigenlijk te betrouwen? Angela wordt gespeeld door Joanne Froggatt uit Liar.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems