1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws 2

    Castingnieuws 2

    Datum: 20/10/2022


    Omar Sy
    gaat de rol spelen van Yasuke, de eerste zwarte samoerai, in een gelijknamige tv-serie. De nieuwe serie zal niet gebaseerd zijn op de gelijknamige anime-serie (bij ons te zien op Netflix), maar op het nog te verschijnen boek 'African Samurai'.

    Jennifer Connelly (zie foto) die we afgelopen zomer aan het werk zagen in Top Gun: Maverick gaat meespelen in de sf-serie Dark Matter. Zij vertolkt de rol van Daniele, de echtgenote van fysicus Jason Dessen, een rol die vertolkt wordt door Joel Edgerton (The Underground Railroad, The Gift). Connelly en Edgerton zijn beide ook uitvoerend producent. Alice Braga (We Are Who We Are) en Jimmi Simpson (Westworld) werden eveneens toegevoegd aan de cast. De serie volgt Jason Dessen, een natuurkundige, professor en familieman die - op een avond terwijl hij naar huis liep in de straten van Chicago - wordt ontvoerd in een alternatieve versie van zijn leven. De kidnapping verandert in een ware nachtmerrie wanneer hij probeert terug te keren naar zijn realiteit te midden van het multiversum van levens dat hij had kunnen leiden. Onze landgenoot Jakob Verbruggen (The Alienist, Invasion, House Of Cards, London Spy) regisseert de eerste drie afleveringen.

    Lisa Kudrow uit Friends speelt een van de hoofdrollen in Time Bandits, de remake door Taika Waititi (What We Do In The Shadows, Reservation Dogs) van de film van Terry Gilliam. Waititi komt aan boord als producent, medescenarist en regisseur van de eerste twee afleveringen.

    De Britse actrices Emily Watson en Shirley Henderson werden in de hoofdrollen gecast van Dune: The Sisterhood. Watson speelt de rol van Valya Harkonnen, terwijl Henderson Tula Harkonnen zal spelen. Het verhaal gaat over twee zussen die hun krachten bundelen en starten met de opbouw van Bene Gesserit. De serie vindt plaats 10.000 jaar voor de gebeurtenissen in Dune.

    Bezige bij Stephen Graham (Peaky Blinders, Time, The Virtues, Help, The North Water) speelt de hoofdrol in de vijfdelige ITV-serie The Walk-In, een waar gebeurd verhaal over een neonazi plan om een politicus om te brengen. Graham speelt een journalist die ooit zelf een neonazi was, maar nu werkt als journalist voor de antiracistische organisatie Hope Not Hate. De serie werd gemaakt door het team dat verantwoordelijk was voor A Confession

    De Nederlandse acteur Gijs Naber (Penoza, Aanmodderfakker, Judas) gaat de titelrol vertolken in de grote internationale fantasyserie Hagen. De serie is een herinterpretatie van het 13de-eeuwse Duitse volksverhaal Nibelungenlied. Naber speelt een wapenmeester die ervoor moet zorgen dat zijn koninkrijk niet uit elkaar valt als de legendarische drakendoder Siegfried opdaagt. Ondertussen probeert hij koningsdochter Kriemhild te versieren. Hagen wordt zowel een zesdelige serie als een lange speelfilm.

    Lucy Liu (Why Women Kill, Kill Bill) heeft Jeff Daniels en Diane Lane vervoegd in de cast van A Man In Full, een zesdelige serie van Netflix die geschreven werd door David E. Kelley (Big Little Lies) en geregisseerd door Regina King (One Night In Miami…).
    In de serie wordt vastgoedmagnaat Charlie Croker (Daniels) uit Atlanta geconfronteerd met een plotseling faillissement. Politieke en zakelijke belangen botsen als Charlie zijn rijk verdedigt tegen degenen die proberen te profiteren van zijn val. Wie ook gecast werd is Bill Camp uit The Queen’s Gambit. Hij speelt Harry Zale. In zakenkringen bekend als 'The Workout Artiste', een term die verwijst naar de 'bootcamps' die hij debiteuren laat doormaken. Zale staat tussen Charlie en de hoop die heeft om zijn zakenimperium te redden.

    Mad Man-Jon Hamm heeft een plaatsje gekregen in de cast van het derde seizoen van The Morning Show. Hij speelt de rol
    van Paul Marks, een zakelijke gigant die zijn zinnen heeft gezet op UBA (United Broadcast Association)

    Annabella Sciorra
    (The Sopranos, The Hand That Rocks The Craddle) gaat in Tulsa King de jongere zus spelen van Dwight, het personage vertolkt door Sylvester Stallone. De twee speelden eerder samen in Cop Land.
    Tulsa King volgt de New Yorkse maffia-baas Dwight "The General" Manfredi nadat hij na 25 jaar uit de gevangenis is vrijgelaten en zonder pardon door zijn baas wordt verbannen om zich te vestigen naar Tulsa. Langzaamaan bouwt Dwight een nieuw crimineel imperium op...

    Krysten Ritter die we vooral kennen als Jessica Jones uit de gelijknamige serie, gaat de hoofdrol spelen in Orphan Black: Echoes, de sequel op Orphan Black. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst en verkent de wetenschappelijke manipulatie van het menselijk bestaan. De serie volgt een groep vrouwen die zich een weg baant in elkaars leven en aan een spannende reis begint, het mysterie van hun identiteit ontrafelt en een hartverscheurend verhaal van liefde en verraad onthult.

    Voor het zesde seizoen van de sf-serie Black Mirror, dat momenteel in productie is, werd alvast een stevige cast samengesteld. Zazie Beetz (Atlanta), Paapa Essiedu (Gangs Of London, May I Destroy You), Josh Hartnett (Penny Dreadful), Aaron Paul (Breaking Bad), Kate Mara (House Of Cards), Danny Ramirez (Top Gun: Maverick) en Anjana Vasan (We Are Lady Parts) zijn enkele namen die reeds werden bekendgemaakt.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems