1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 17/04/2019

  Tatiana Maslany die bekend werd door haar talrijke rollen in Orphan Black, krijgt eindelijk herkenning in Hollywood. HBO heeft haar geëngageerd om aan te treden in de nieuwe Perry Mason-serie aan de zijde van Matthew Rhys (The Americans). Maslany zal Zuster Alice spelen, de leidster van de Radiant Assembly of God. Niet alleen wordt haar macht in Los Angeles alsmaar groter, het ziet er ook naar uit dat er meer aan de hand is met de Zuster die driemaal per dag een preek houdt, zeven dagen op zeven. Robert Downey Jr. die oorspronkelijk de hoofdrol zou spelen, blijft aan boord als producent.

  Julianne Moore (ize foto) gaat de hoofdrol spelen in de achtdelige serie Lisey’s Story, naar het gelijknamige boek van Stephen King uit 2006. Moore vertolkt het titelpersonage, een vrouw die rouwt om de dood van haar echtgenoot. Maar na een reeks onverwachte gebeurtenissen, krijgt zij plots een heel andere kijk op zijn leven en dood. Dit is Moore’s eerste hoofdrol in een tv-serie.

  Jake Gyllenhaal zal binnenkort te zien zijn op televisie. Hij gaat de hoofdrol spelen in Lake Success, een miniserie voor HBO gebaseerd op het gelijknamige boek van Gary Shteyngart. Gyllenhaal speelt Barry Cohen, een hedgefonds-manager die zijn vrouw en autistische zoon achterlaat in New York om doorheen Amerika op zoek te gaan naar zijn voormalige college-vriendin. Gyllenhaal zal de serie ook produceren.

  Vice Principals-acteur Walton Goggins wordt herenigd met Danny McBride, zijn tegenspeler in Vice Principals. Goggins zal in The Righteous Gemstones, een comedyserie over een familie van tv-evangelisten, te zien zijn als Baby Billy, een omlaag gevallen kindsterretje dat om vergiffenis smeekt. McBride is uitvoerend producent, regisseert en acteert. Daarnaast heeft hij ook het script geschreven. Zijn vader in de serie wordt gespeeld door John Goodman. Een serie waar wij naar uitkijken!

  Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?) en Sally Field (Maniac, The Amazing Spider-Man 1 & 2) zijn te zien in de anthologieserie Dispatches From Elsewhere, bedacht door acteur Jason Segel die uiteraard ook te zien zal zijn in de serie. De serie gaat over een groep gewone mensen die erachter komt dat er achter het dagelijkse leven een veel groter en dieper mysterie schuilgaat dan men ooit had kunnen vermoeden. De serie gaat in productie deze zomer, de opnames staan gepland voor begin volgend jaar.

  Winona Ryder, John Turturro en Zoe Kazan spelen de hoofdrollen in de miniserie Plot Against America van David – The Deuce – Simon (zie ook The Plot Against America krijgt een 'go'), gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Roth. De serie wordt verteld door de ogen van een Joodse familie die ziet hoe piloot/held Charles Lindbergh President wordt en het fascisme predikt in Amerika.

  Taylor Kitsch (True Detective, Waco), Michael C. Hall (Dexter, Safe), Sebastian Koch (Das Leben Der Anderen, Homeland), Logan Marshall-Green (Quarry) en de Duitse Nina Hoss (Phoenix, Barbara, Homeland) zijn allemaal te zien in Shadowplay, een prestigieuze Europese serie die bedacht werd door Måns Mårlind, de scenarist/co-bedenker van Bron en Midnight Sun. De serie speelt zich af één jaar na WO II in het gebombardeerde Berlijn waar de VS en Rusland elkaar bestrijden voor de macht en de mensen langzaam hun leven opnieuw trachten op te bouwen. Shadowplay werd geconcipieerd als een reeks met twee ‘hoofdstukken’ van acht afleveringen. Het eerste ‘hoofdstuk’ zal vanaf 30 april opgenomen worden in Praag. Kitsch speelt een cop uit Brooklyn die in Berlijn op jacht moet gaan achter ‘Engeltjesmaker’ Gladow, de Al Capone van het naoorlogse Berlijn. Het tweede hoofdstuk staat gepland voor opname in 2020.

  Deadline maakt bekend dat Andre Holland (The Knick, Castle Rock, Moonlight) de hoofdrol gaat spelen in The Eddy, de nieuwe serie van Damien Chazelle, Hollywood’s wonderboy die debuteerde met Whiplash alvorens de wereld te verbazen met La La Land. Holland speelt een jazzmuzikant uit New York City die zich schuilhoudt in Parijs waar hij eigenaar is van een slecht draaiende club. Bovendien tracht hij uit te vissen hoe hij zijn 15-jarige dochter het best kan opvoeden. Chazelle zal de eerste twee afleveringen regisseren. Zes van de achtafleveringen werden geschreven door Jack Thorne (National Treasure, Kiri, This Is England) die samen met Alan Pöul ook de andere afleveringen zal regisseren. De serie wordt later dit jaar opgenomen in Frankrijk en zal Frans, Arabisch en Engels gesproken worden.
  Naast Andre Holland werd ook de Poolse actrice Joanna Kulig gecast. Zij speelt de rol van Maja, een van de zangeressen uit de jazzclub die een alcoholprobleem heeft. Maja heeft ook een af/aan relatie met het hoofdpersonage Udo, gespeeld door Andre Holland. Kulig werd bekend door haar vertolking in het Oscar-genomineerde Cold War. Ze is ook te zien in de tv-serie Hanna.

  Kathryn Hahn (Transparent, I Love Dick), Melissa Leo (The Fighter, Prisoners), Archie Panjabi (The Good Wife, Blindspot), Rosie O’Donnell (SMILF, The Fosters), Imogen Poots (Knight Of Cups, Green Room) en Juliette Lewis (Secrets & Lies) vervoegen Mark Ruffalo in de HBO-miniserie I Know This Much Is True. Ruffalo speelt een eeneiige tweeling die af te rekenen krijgt met mentale problemen, verraad, moeilijke huwelijken etc. De serie werd geschreven en wordt geregisseerd door Derek Cianfrance, de man die verantwoordelijk was voor films als Blue Valentine, The Place Beyond the Pines en The Light Between Oceans.

  BAFTA-winnaar Jack O’Connell (Starred Up, Unbroken, Godless) gaat de hoofdrol spelen in de vierdelige thriller The North Water, geregisseerd door Andrew Haigh (Lean on Pete, Looking, Weekend). O’Connell speelt de rol van Patrick Sumner, een in diskrediet geraakte legerdokter die als dokter meegaat met een walvisexpeditie naar de Noordpool. Aan boord ontmoet hij Henry Drax (Colin Farrell), de brutale harpoenier die zich ontwikkeld heeft tot een moordlustige psychopaat. De opnames starten in de herfst van dit jaar.

  Lily Collins (Les Misérables, The Last Tycoon, Rules Don’t Apply) gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe serie Emily In Paris. Emily is een gedreven Amerikaanse meid die naar Parijs verhuist wanneer een interessante job zich aanbiedt. Ze moet er een eerbiedwaardige Franse marketingfirma voorzien van een Amerikaanse touch. Te midden van een serieuze cultuurclash probeert ze job, vriendschappen en liefdes het hoofd te bieden. Collins gaat deze halfuur durende dramedy ook produceren. De serie werd geschreven door Darren Star, de scenarist van o.a. Sex In The City, Younger, Melrose Place en Beverly Hills, 90210. De opnames starten later dit jaar.

  De cast van The Undoing, de HBO-serie geschreven door David E. Kelley (Big Little Lies) en geregisseerd door Susanne Bier (The Night Manager), oogt met de dag indrukwekkender. Naast hoofdrolspelers Nicole Kidman, Hugh Grant en Donald Sutherland werden nu ook Edgar Ramirez (American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace) en Lily Rabe (American Horror Story: Coven) aan de cast toegevoegd. Ramirez speelt Detective Joe Mendoza terwijl Rabe een zekere Sylvia Steinetz portretteert.

  Hugh Dancy (Hannibal) vervoegt in het achtste en laatste seizoen van Homeland zijn echtgenote Claire Danes. Dancy speelt de rol van John Zabel, een consulent die advies geeft omtrent de buitenlandse politiek van de VS. Hij komt lijnrecht te staan tegenover Saul Berenson die benoemd is tot National Security Advisor van de nieuwe President Warner, vertolkt door Beau Bridges.

  Bette Midler (Hocus Pocus, The First Wives Club, Beaches) en Judith Light (The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story, Tranparent) vervoegen de cast van The Politician, de nieuwe serie van Ryan Murphy die te zien is op Netflix vanaf 27 september. In de andere rollen zien we onder meer Ben Platt, Gwyneth Paltrow, Jessica Lange en Zoey Deutch.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems