1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 28/06/2019

  Maisie Williams, Arya Stark in Game Of Thrones, gaat de hoofdrol spelen in de comedy Two Weeks To Live. De serie, geproduceerd door Kudos (Utopia, River, Broadchurch, The Hour), gaat over Kim Noakes, een buitenbeentje dat een kluizenaarsbestaan leidt op het platteland. Wanneer een grap fout afloopt, moet ze met een zak gestolen geld op de vlucht voor een moorddadige gangster en de politie. Dankzij de overlevingstechnieken die ze geleerd heeft tijdens haar jeugd, lijkt dit haar te lukken.

  Keeley Hawes (Bodyguard, Summer Of Rockets) gaat detective Caroline Goode spelen in Honour, een tweedelige serie die draait rond de (waar gebeurde) bloedmoord op Banaz Mahmod, een jonge Londense die vermoord werd door haar eigen familie omdat ze verliefd werd op de verkeerde man.

  Showtime heeft de hoofdcast van The L Word: Generation Q zo goed als rond. Naast ‘oud-gedienden’ Jennifer Beals, Katherine Moennig en Leisha Hailey, die ook fungeren als uitvoerend producent, krijgen ook Arienne Mandi (Hawaii Five-0), Leo Sheng, Jacqueline Toboni (Easy) en Rosanny Zayas (Orange Is The New Black) een vaste rol.

  Sidse Babett Knudsen (Borgen, Inferno, Westworld) (zie foto) gaat meespelen in The Light, het derde en laatste deel uit de trilogie van Jack Thorne (zei ook The Light vervolledigt trilogie). Knudsen speelt de rol van Harriet Paulsen, de baas van Kallbridge Developements, de firma die verantwoordelijk was voor een groot bouwproject met fatale gevolgen.

  James Marsden (Westworld, Dead To Me) krijgt een hoofdrol in de nieuwe verfilming van The Stand, naar het lijvige boek van Stephen King. Het verhaal speelt zich af in een maatschappij waar het grootste deel van de bevolking gestorven is door een gevaarlijk griepvirus.

  Demi Moore gaat meespelen in Brave New World, een serie gebaseerd op het wereldberoemde boek van Aldous Huxley. Moore speelt de rol van Lina, de moeder van het hoofdpersonage John, gespeeld door Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story, Hail! Caesar, Beautiful Creatures). Het verhaal gaat over een utopische maatschappij waarin drie mensen betrokken raken in een revolutie.

  Nikolaj Coster-Waldau die we allemaal kennen als Jaime Lannister uit Game Of Thrones, gaat meespelen in de pilot van Gone Hollywood over een groep impresario’s die voor zichzelf begint en uitgroeit tot een dominante marktspeler die de industrie volledig zal veranderen. Volgens de makers zullen fictieve personages gemixt worden met real-life figuren en gebeurtenissen. Een beetje zoals in het Franse 10 Pour Cent. De tegenspelers van Coster-Waldau zijn o.a. John Magaro (The Umbrella Academy), Lola Kirke (Mozart In The Jungle), Jonathan Pryce (Game Of Thrones) en Judd Hirsh (Taxi).

  Rosamund Pike
  (A Private War, Gone Girl) speelt de rol van Moiraine Damodred in de serie Wheel Of Time, die gebaseerd is op de bestsellerreeks ‘The Wheel Of Time’ van Robert Jordan. De serie speelt zich af in een fantasiewereld waar magie alom aanwezig is. Het verhaal volgt Moiraine die op het punt staat om samen met vijf jonge mannen en vrouwen te vertrekken op een verre en gevaarlijke reis. Een van hen zal ook uitverkozen worden tot de ‘herboren draak’, een zeer machtig individu dat de mensheid kan redden of verwoesten.

  De Amerikaanse Sex And The City-actrice Kim Cattrall heeft zich onverwachts teruggetrokken uit de Britse komedie The Cockfields. De reden moet gezocht worden in onverwachte agendaproblemen. Zij wordt vervangen door Sarah Parish, de Britse actrice die de hoofdrol speelt in de misdaadserie Bancroft.

  De Franse acteur Daniel Auteuil (Caché, Jean De Florette, Le Placard) maakt binnen afzienbare tijd zijn debuut in een Franse serie. Le Mensonge is gebaseerd op de affaire Iacono: een opa – die ook burgemeester was – wordt door zijn 9-jarige kleinzoon beticht van hem te hebben verkracht.

  David Costabile (Breaking Bad, Better Call Soul, Billions, Suits), Amy Landecker (Transparent) en Juno Temple (Dirty John, Vinyl) spelen de hoofdrollen in de zesdelige serie Little Birds, de verfilming van een verzameling erotische verhalen van Anais Nin. De serie speelt zich af in Tanger in 1955 en volgt de Amerikaanse Lucy Savage (Temple) die een ware cultuurshock te wachten staat. Costabile speelt de rol van haar vader, Landecker speelt zijn echtgenote.

  Imelda Staunton (Finding Your Feet), Francesca Annis (King Of Thieves), Russell Tovey (Quantico, Years And Years) en Stephen Rea (The Crying Game, The Honourable Woman) spelen de hoofdrollen in het familiedrama Flesh And Blood.
  Wanneer hun moeder die pas weduwe is geworden, een nieuwe man leert kennen, wordt het leven van de drie volwassen kinderen compleet door elkaar geschud. Jaren van geheimen, leugens, rivaliteit en bedrog steken hun kop op en blazen alles wat de kinderen voor goed hielden, gewoon weg. Imelda Staunton speelt de buurvrouw die een ongezonde interesse heeft in de familie.

  Josh Hartnett (Penny Dreadful) en Bridget Regan (Jane The Virgin, The Last Ship) spelen de hoofdrollen in de tiendelige serie Paradise Lost, een serie die zich afpeelt in de ‘deep south’. Andere bekende namen in de cast zijn Barbara Hershey (Once Upon A Time, Damien, Black Swan) en Nick Nolte (Gracepoint, Graves). Het verhaal gaat over een psychiater (Regan) die met haar echtgenoot (Hartnett) van Californië verhuist naar de heimat van haar man. Maar daar ontdekt ze een reeks geheimen die het leven van iedereen rond haar ingrijpend zal veranderen.

  Geena Thelma & Louise Davis krijgt een terugkerende rol in het derde seizoen van GLOW. Zij vertolkt de rol van Sandy Devereaux St. Clair, de directeur entertainment van het Las Vegas’ Fan-Tan Hotel & Casino. In het derde seizoen trekken de ladies richting Las Vegas waar zij de hoofdact zullen zijn in het genoemde hotel. Het derde seizoen is te zien vanaf 9 augustus.

  David Tennant (Broadchurch, Jessica Jones, The Good Omens) speelt de hoofdrol in Deadwater Fell, een nieuwe miniserie van de makers van Broadchurch. Hij speelt de lokale dokter Tom Kendrick, gehuwd met Kate en vader van drie kinderen. In een brand die hij weet te overleven worden zijn vrouw en kinderen dood aangetroffen. Maar dan blijkt dat ze niet in de brand zijn omgekomen. De eerste verdachte is … Tom.

  Ansel Elgort (Baby Driver, The Fault In Our Stars) gaat de hoofdrol spelen in Tokyo Vice, een serie die exclusief te zien zal zijn via WarnerMedia, de nieuwe streamingservice van Warner. Het script is gebaseerd op het non-fictie boek van Jake Aldenstein, een journalist die infiltreerde in de Tokyo Vice- politie om corruptie aan het licht te brengen. Elgort, in zijn eerste tv-rol, vertolkt de journalist.

  Kim Dickens (Deadwood, Fear The Walking Dead, The Highwaymen) krijgt een vaste rol in de crime anthologie serie Briarpatch waarin de hoofdrol wordt vertolkt door Rosario Dawson. Dickens gaat de rol spelen van Eve Raytek, het hoofd van de politie.

  Elizabeth Banks die we kennen van Wet Hot American Summer en Modern Family, gaat meespelen in de prestigieuze serie Mrs. America. Daarin speelt ze Jill Ruckelshaus, de tegenstander van Phyllis Schlafly, de conservatieve vrouw die zich hevig verzette tegen het Equal Rights Amendment.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems