1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 1/08/2019


  Zangeres Mary J. Blige krijgt een hoofdrol in Power Book 2: Ghost, de eerste spin-off serie van Power dat er na zes seizoenen mee ophoudt. De serie zal laten zien hoe het afloopt met enkele controversiële personages uit de ‘moederserie’. Meer over de inhoud is er niet bekend.

  Sofia Helin, de Zweedse actrice die wereldberoemd werd door haar personage Saga Noren in The Bridge, gaat meespelen in het tweede seizoen van de Australische misdaadserie Mystery Road. Daarin vertolkt ze de rol van archeologe Sondra Elmquist. De opnames zijn ondertussen gestart in Australië. Daarvoor is de actrice te zien in de series Heder (Honor) en Atlantic Crossing.

  Stand-up comedian Amy Schumer gaat samenwerken met Hulu voor de serie Love, Beth, een tiendelige, half uur durende comedy waarin ze niet alleen gaat acteren, maar een serie die ze ook zal schrijven, regisseren en produceren. Schumer was eerder te zien in de serie Inside Amy Schumer en speelfilms als Trainwreck, I Feel Pretty en Snatched. Over de inhoud van de nieuwe serie is nog niets bekend.

  Net als zoveel andere A-list acteurs gaat ook Jeff Bridges zijn debuut maken op tv. In The Old Man zal hij iemand van de CIA spelen die met pensioen is. Wanneer hij echter het doelwit wordt van een aanslag, wordt hij gedwongen z’n pensioen nog even uit te stellen. De serie wordt geschreven en geproduceerd door de scenaristen van Black Sails. De opnames zouden starten in de herfst.

  Ondanks drie Golden Globe nominaties werd Homecoming over het hoofd gezien bij de Emmy-nominaties. Nochtans kreeg de serie uitstekende reviews en werd de hoofdrol gespeeld door Julia Roberts. In het tweede seizoen dat eraan komt, is Robert niet langer te zien en wordt ze vervangen door Janelle Monáe (Hidden Figures, Moonlight). Zij speelt echter een compleet nieuw personage in een nieuw verhaal.

  Juliet Rylance (The Knick, MacMafia) gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen de miniserie Perry Mason, de serie over de oorsprong van Amerika’s legendarische advocaat Perry Mason. De mannelijke hoofdrollen worden vertolkt door Matthew Rhys en John Lithgow. Andere bekende namen in de cast zijn Robert Patrick (True Blood), Stephen Root (Barry) en Tatiana Maslany (Orphan Black). Rylance speelt Della Street, de intelligente en creatieve secretaresse van E.B. Johnson (Lithgow)

  Rose Leslie, de echtgenote van Kit – Game Of Thrones – Harrington zal niet meer te zien zijn in het vierde seizoen van The Good Fight, waarin ze advocate Maia Rindell speelt. Op het einde van het derde seizoen werd Rindell naar Washington DC gestuurd om er een nieuwe firma op te starten.

  In de herfst beginnen in Chicago de opnames van het vierde seizoen van Fargo. Naast Chris Rock die de hoofdrol speelt, werden ook Jack Huston (Mr. Mercedes, Boardwalk Empire), Jason Schwartzman (Bored To Death, The Grand Budapest Hotel, Mozart In The Jungle), Ben Whishaw (A Very British Scandal, London Spy, The Lobster) en Jessie Buckley (Chernobyl, Taboo, War & Peace) aangetrokken. Het vierde seizoen speelt zich af in de jaren ’50, Twee misdaadsyndicaten (een Italiaans en een Afro-Amerikaans) controleren Kansas City en de alternatieve economie (omkoperij, exploitatie, drugs). Om de vrede te bewaren besluiten de families hun zonen uit te wisselen. Maar dan sterft een van de kopstukken…

  Ted Danson (The Good Place, Cheers) gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe comedyserie die geschreven en geproduceerd wordt door Tina Fey. Danson zal een rijke zakenman spelen die burgemeester wil worden van Los Angeles, maar wel voor de verkeerde redenen. Eens hij het zitje heeft veroverd zal hij moeten uitzoeken waarvoor hij staat, het respect afdwingen van zijn personeel en zijn relatie met zijn dochter op orde stellen. Allemaal naast het runnen van de stad. Fey and haar ‘working’ partner Robert Carlock waren ook verantwoordelijk voor 30 Rock, winnaar van 16 Emmy’s.

  Emmy-winnaar Christine Lahti (Chicago Hope, The Blacklist) gaat meespelen in Evil, het godsdienstig gekruide bovennatuurlijke drama van de scenaristen van The Good Wife. Daarmee vervoegt ze acteurs als Mike Colter (Luke Cage) en Katja Herbers (Divorce). Lahti zal de rol spelen van de moeder van het personage vertolkt door Herbers.

  Volgende maand beginnen in Italië de opnames van We Are Who We Are, de tv-serie van Luca Guadagnino, de regisseur van Call Me By Your Name. De cast heeft ondertussen vastere vormen aangenomen. Chloë Sevigny (The Act, American Horror Story, Bloodline) zal het gezelschap krijgen van Jack Dylan Grazer (It), Alice Braga (Queen Of The South, Cidade De Deus), Faith Alabi (Cold Feet), Spence Moore II (13 Reasons Why), Marthe Keller (Marathon Man, Bobby Deerfield) en Kyle MacLachlen (Twin Peaks). Verder zijn ook Ben Taylor, Francesca Scorsese, de dochter van Martin Scorsese, popster Jordan Kristine Seamon en rapper Kid Cudi van de partij.

  Josh Charles (The Good Wife, Masters Of Sex, Wet Hot American Summer) speelt naast Hilary Swank de mannelijke hoofdrol in de tiendelige dramaserie Away. Charles speelt een NASA-ingenieur wiens vrouw vertrekt op een missie naar Mars.

  Tom Hollander (The Night Manager, Baptiste) en Sofie Gråbøl (Forbrydelsen, Liberty) gaan de hoofdrollen spelen in Us, een vierdelige miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van David Nicholls, de auteur van 'Patrick Melrose'. Hollander speelt de rol van Douglas Petersen, die helemaal ontredderd is wanneer zijn echtgenote Connie (Saskia Reeves) hem verteld dat ze niet meer zeker is om met hem getrouwd te blijven. Het tweetal besluit door te gaan met hun grote, geplande familie tour doorheen Europa. Douglas is vastberaden de liefde van zijn vrouw te herwinnen en de verstoorde relatie met zijn zoon Albie (Tom Taylor) te herstellen.

  Tahar Rahim (Le Prophète, The Last Panthers, The Looming Tower) gaat de Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj spelen in het BBC-drama The Serpent. Netflix komt aan boord als coproducent. Sobhraj was een oplichter en massamoordenaar die ontdekt en achtervolgd werd door een jonge Nederlandse diplomaat in de jaren ’70 in Zuidoost-Azië. De achtdelige serie wordt geschreven door de scenarist van Ripper Street.

  Dominic Cooper (Preacher) gaat de hoofdrol spelen in Spy City, een zesdelige Amerikaans/Duitse coproductie. Cooper speelt een Engelse spion die in 1961 naar Berlijn wordt gezonden, kort voor de bouw van de Berlijnse muur, om er een verrader te ontmaskeren.

  Carrie-Anne Moss (The Matrix, Jessica Jones) gaat meespelen in het tweede seizoen van Tell Me A Story, waarvan het eerste seizoen in juli te bekijken is op de streamingsite Videoland. In het tweede seizoen maken er drie iconische prinsessen hun entree: Belle uit Beauty And The Beast, Doornroosje en Assepoester.

  Katherine Heigl (Grey’s Anatomy, Suits) gaat de hoofdrol spelen in Firefly Lane, een tiendelige serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Kristin Hannah. Heigl speelt de rol van Tully Hart. Zij en Kate zijn onafscheidelijke vriendinnen sedert hun jeugd. Zelfs na 30 jaren van ups en downs, successen en mislukkingen, depressies en ontgoochelingen is de vriendschap nog steeds intact. Maar wanneer een ondenkbaar verraad hen uit elkaar drijft, gaan ze elk hun eigen weg en is het onzeker of de vriendschap ooit nog hersteld kan worden. Heigl fungeert ook als uitvoerend producent.

  Life, de nieuwe serie van Mike Bartlett, de bedenker van Doctor Foster, is gestart met de opnames. De serie volgt de verhalen van de bewoners van een flatgebouw in Manchester. De cast bestaat uit Alison Steadman (Gavin & Stacey), Peter Davison (Doctor Who), Adrian Lester (Riviera), Victoria Hamilton (Doctor Foster), Rachael Stirling (The Bletchley Circle), Saira Choudhry (No Offence), Joshua James (Black Mirror) en Erin Kellyman (Les Misérables).

  Sarah Paulson, de muze van regisseur/producent Ryan Murphy, gaat nadat ze in de vorige acht seizoenen te zien was, niet meespelen in het negende seizoen van American Horror Story, althans niet in een hoofdrol. Misschien krijgt ze een cameo, maar dat is nog niet bekend. Paulson is momenteel bezig met de opnames van Mrs. America, daarna volgt Ratched (met alweer Ryan Murphy), de spin-off van One Flew Over The Cuckoo’s Nest.

  Na acht jaar de rol gespeeld te hebben van keizerlijke, wreedaardige en berekende Cersei Lannister, gaat Lena Headey eindelijk weer een komische rol spelen. Headey gaat Rita spelen in de gelijknamige serie die Showtime in de planning heeft. Het wordt een remake van de originele Deense serie die bij ons te zien is op Netflix. Eerder was er ook al de Nederlandse remake Tessa met Thekla Reuten in de rol van vrijgevochten lerares en alleenstaande moeder die een lak had aan alles wat te maken had met autoriteit. • Naar het overzicht van nieuwsitems