1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 19/10/2019

  Natalie Morales (Santa Clarita Diet, Parks And Recreation) krijgt een rol in het tweede seizoen van Dead To Me, de zwarte komedie met Christina Applegate en Linda Cardellini. Morales speelt Michelle die bevriend raakt met Judy door toedoen van haar moeilijke moeder die verblijft in het ‘Assisted Living Facility’ home waar Judy werkt.

  Greg Kinnear (House Of Cards, Rake, The Kennedys) gaat meespelen in The Stand, de nieuwe verfilming van de Stephen King-bestseller. Kinnear speelt een prof die weduwnaar is wanneer de griepepidemie uitbreekt. Wanneer hij de 108-jarige Moeder Abagail ontmoet, raakt hij gefascineerd door haar visioenen. Andere acteurs die reeds zijn gecast, zijn James Marsden, Amber Heard, Heather Graham, Alexander Skarsgård en Whoopi Goldberg.

  Keeley Hawes (zie foto) (Bodyguard, The Durrells, The Missing) krijgt de hoofdrol in Finding Alice, een dramaserie die ITV zal produceren. De serie gaat over Alice die haar echtgenoot Harry verliest in een tragisch ongeval (Harry viel van de trappen in het huis dat hijzelf ontwierp). Alice ontdekt dat een aantal mannen, waaronder Harry, dingen verborgen hielden, zaken waar ze niks mee te maken wilden hebben. En Harry was erger dan de meeste anderen. De mensen achter de serie waren ook verantwoordelijk voor het succesvolle The Durrells.

  Julianne Moore (Still Alice, Boogie Nights, Far From Heaven, The Hours) en Clive Owen (Children Of Men, The Knick) gaan samenspelen in het acht episodes tellende Lisey’s Story, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King uit 2006. Owen speelt de rol van Scott Landon, een succesvol schrijver en Lisey’s echtgenoot. De serie volgt Lisey twee jaar na de dood van haar man. Wanneer ze schoon schip maakt met de schrijversexploten van haar man, gebeuren er vreemde dingen die Lisey confronteren met herinneringen over haar man, herinneringen die ze al die tijd heeft proberen te vergeten of te verdringen. King zal het scenario schrijven van de acht afleveringen.

  Holly Hunter (The Piano, The Firm, Here And Now, Succession) gaat de tijdelijke minister van Justitie, Sally Yates, spelen in de miniserie over James Comey. Yates werd de opvolger van Loretta Lynch, maar werd na 10 dagen afgezet nadat ze zich kritisch had uitgelaten over het door de President uitgevaardigde decreet dat een volledig inreisverbod voor vluchtelingen behelsde. De serie die nog geen titel heeft, is gebaseerd op het boek van Comey: ‘A Higher Loyalty’. De rol van Coomey wordt gespeeld door Jeff Daniels, die van Trump door Brendan Gleeson.

  Stephen Graham (Line Of Duty, Boardwalk Empire, Taboo, This Is Egland) gaat een politie-inspecteur spelen in White House Farm, een waargebeurd drama rond de moord op een volledig gezin. Andere acteurs die in de serie te zien zullen zijn, zijn Mark Addy, Gemma Whelan en Alfie Allen, toevallig drie acteurs die ook meespeelden in Game Of Thrones. De serie wordt geregisseerd door Paul Whittington die ook verantwoordelijk was voor het aangrijpende Little Boy Blue.

  De Nederlandse acteur Michiel Huisman die we aan het werk zagen in o.a. Game Of Thrones, Treme, The Haunting Of Hill House en Orphan Black, gaat de mannelijke hoofdrol spelen in The Flight Attendant, de serie met Kaley – The Big Bang Theory – Cuoco. De serie vertelt het verhaal van Cassie, een stewardess die wakker wordt in een verkeerd hotel, in een verkeerd bed en met een dode man naast haar zonder maar één idee te hebben van wat er gebeurde. Huisman speelt de rol van Alex, een charmante rijke zakenman die na serieuze tegenslag in Bangkok opgescheept zit met Cassie, langer dan hij voor mogelijk hield.

  Søren Malling (Forbrydelsen, Krigen, Borgen, Below The Surface), Pilou Asbæk (Krigen, Borgen, Game Of Thrones), Pernilla August (Star Wars: Episode I & II, The Legacy, The Best Intentions) en Rolf Lassgård (A Man Called Ove, The Hunters) spelen de hoofdrollen in de zesdelige Deense serie The Investigation (Efterforskningen) die gebaseerd is op het waar gebeurde verhaal rond de moord op de Zweedse journalist Kim Wall in augustus 2017. Tobias Lindholm, scenarist van o.a. Borgen, Jagten en Follow The Money schreef het scenario en regisseert de serie. De opnames zijn volop aan de gang, de première staat gepland voor volgend jaar.

  Olly Alexander (Skins, Penny Dreadful), Keeley Hawes (Bodyguard, Summer Of Rockets) en Neil Patrick Harris (Gone Girl, How I Met Your Mother, A Series of Unfortunate Events) gaan een rol spelen in Boys, de nieuwe serie van Russell T. Davies, de bedenker van Queer As Folk, Years & Years en A Very English Scandal. De serie gaat over vier homoseksuele vrienden die te maken krijgen met de Aidsepidemie van de jaren ’80. De opnames starten eerstdaags.

  Rachel Brosnahan, beter bekend als de ‘marvelous Mrs. Maisel’, gaat een van de hoofdrollen spelen in de horrorserie 50 States Of Fright. De serie is een anthologieserie rond ‘urban legends’ die afkomstig zijn uit diverse Amerikaanse staten. De gerenommeerde horrorregisseur Sam Raimi (Evil Dead) zal de Brosnahan-aflevering regisseren. Haar tegenspeler is Travis Fimmel uit Vikings. Andere acteurs die we in de andere afleveringen zien krijgen, zijn o.a. Christina Ricci, Taissa Farmiga, Asa Butterfield en Ron Livingston.

  Thom Hoffman (Dr. Tinus, Zwartboek), Thomas Acda (Penoza, Jeuk) en Meral Polat (De Luizenmoeder, De Boskampi’s) zijn toegevoegd aan de cast van de dramaserie Klem. Zij zullen voor het eerst te zien zijn in het derde seizoen dat in het najaar van 2020 te zien is op NPO3. Hoofdrolspelers Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan keren uiteraard ook terug.

  Jim Parsons (The Big Bang Theory), Dylan McDermott (American Horror Story) en Maude Apatow (Euphoria) gaan meespelen in Hollywood, de nieuwe Netflix-serie die Ryan Murphy aan het voorbereiden is. Eerder werd reeds bekend dat ook Darren Criss (The Assassination Of Gianni Versace: American Crime) en David Corenswet (The Politician) in belangrijke rollen te zien zullen zijn. Murphy omschreef de serie als een ode aan de gouden eeuw van Tinseltown.

  Julianne Nicholson (Masters Of Sex, Boardwalk Empire, The Red Road), Jean Smart (Fargo, 24) en Evan Peters (American Horror Story, Pose) zullen te zien zijn aan de zijde van hoofdrolspeelster Kate Winslet in de HBO-miniserie Mare Of Easttown. Nicholson speelt de rol van Mare’s beste vriendin, Smart die van haar moeder en Peters die van een detective die Mare moet helpen met haar onderzoek van een lokale moord.

  Christine Baranski (The Good Fight, The Big Bang Theory), Cynthia Nixon (Sex And The City) en Amanda Peet (Togetherness), gaan alledrie meespelen in The Gilded Age, de nieuwe serie van Julian Fellowes, bedenker van Downton Abbey. De serie speelt zich af in het Amerika van het jaren 1880, vaak ‘the gilded age’ genoemd. De serie focust zich op de jonge Marian Brook die bij haar drie tantes in New York City gaat wonen. Ze is vergezeld van Peggy Scott, een Afrikaans-Amerikaanse vrouw die zich uitgeeft als haar meid. Gaandeweg raakt Marian geobsedeerd door de exuberante levensstijl van haar erg rijke buren.

  Sherlock’s Rupert Graves gaat meespelen in het derde seizoen van de Britse serie Riviera, bij ons uitgezonden op Eén. Graves zal Gabriel Hirsch spelen, de charismatische en roekeloze vennoot van Julia Stiles’ Georgina Ryland. In het derde seizoen heeft Georgina de Riviera achter zich gelaten en reist ze de wereldrond – van Venetië tot Argentinië – op zoek naar gestolen kunstschatten.

  John Malkovich (The New Pope) gaat meespelen in de Steve Carell-serie Space Force. Malkovich speelt Dr. Adrian Mallory, een briljante, arrogante adviseur die probeert te voorkomen dat de ruimte één groot internationaal oorlogsgebied wordt. De serie vertelt het verhaal van generaal Mark R. Naird (Steve Carell) die door het Witte Huis aangeduid werd om een ruimteleger te leiden.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems