1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 18/01/2020


  De voormalige Miss World Priyanka Chopra (Quantico) en Richard Madden (Bodyguard) gaan de hoofdrollen spelen in Citadel, de nieuwe serie van Anthony en Joe Russo, de regisseurs van Avengers: Endgame, de beste film uit de franchise. Er wordt van dezelfde serie ook een Mexicaanse, Indische en Italiaanse versie gemaakt. Waarover de serie gaat is nog een groot geheim. Chopra en Madden spelen enkel in de Amerikaanse versie, die als moederschip moet dienen voor de andere versies.

  Emmy-winnaar Courtney B. Vance (The People v. O. J. Simpson: American Crime Story) gaat de hoofdrol spelen in 61st Street van BAFTA-winner Peter Moffat (Criminal Justice, The Night Of, Your Honor). De serie staat ingepland voor twee seizoenen van acht afleveringen. 61st Street gaat over Moses Johnson, een veelbelovende zwarte atleet die terecht komt in het corrupte juridische rechtssysteem van Chicago. Hij werd opgepikt door de politie omdat die zich wil wreken op de dood van een van hun collega’s.
  Vance speelt Franklin Roberts, een advocaat aan het einde van z’n carrière.

  Hugh Dancy (Hannibal) wordt een van de advocaten op het kantoor van Diane Lockhart in The Good Fight, de spin-off van The Good Wife. Naast hem zullen ook Michael J. Fox (Back To The Future) en Zach Grenier (Ray Donovan, The Fight Club) hun opwachting maken. Beiden waren eerder al te zien in The Good Wife.

  Morena Baccarin (Homeland), Ethan Embry (Grace & Frankie), Jenna Elfman (Fear The Walking Dead), Tony Hale (Veep), Gillian Jacobs (Love, Community), Joel McHale (Community), Chris Meloni (Happy!), Billy Porter (Pose) en Jimmi Simpson (Westworld, Perpetual Grace, LTD) behoren tot de eerste lichting acteurs en actrices die zullen meespelen in het tweede seizoen van de hernieuwde serie The Twilight Zone. Verder werd bekend dat ‘verteller’ Jordan Peele (US, Get Out) een aflevering heeft geschreven waarin o.a. Bacarin.en Hale te zien zullen zijn.

  Dwayne Johnson (Ballers) heeft een nieuwe serie. The Young Rock zou gaan over de jeugdjaren van The Rock, de jaren die hem vormden. De persoon achter de serie is Nahnatchka Khan, de scenariste/producer van o.a. Fresh Off The Boat, Don’t Trust The B – In Apartment 23 en American Dad! De nieuwe reeks zal 11 afleveringen tellen.

  Surrane Jones (zie foto), de hoofdrolspeelster uit Gentleman Jack en Dr. Foster, gaat een van de hoofdrollen spelen in een serie die gebaseerd is op het leven van vijfvoudig bokskampioen Jane Couch. De serie is gebaseerd op de memoires van Couch, The Final Round. Het boek vertelt het leven van Couch die na een ongelukkige jeugd in het vissersstadje Fleetwood opgroeide tot een ware bokskampioene, in een tijd dat boksen voor vrouwen illegaal was. Couch bond een proces aan tegen de Engelse Boxing Board, die tot 20 jaar geleden volhield dat vrouwen psychologisch ongeschikt waren om te boksen.

  Pamela Adlon, de ster uit Better Things die ook te zien was in Californication, gaat meespelen in het tweede deel van het vierde seizoen van This Is Us. Adlon zal te zien zijn aan het einde van het seizoen in een kleine, maar zeer belangrijke rol die vooral te maken zal hebben met de verhaallijn rond Randall.

  Joanna Lumley (Absolutely Fabulous), Keeley Hawes (Bodyguard, The Durrells) en Nigel Havers (Brideshead Revisited) spelen enkele van de hoofdrollen in de zwarte komedie Finding Alice. Het verhaal over een man die om het leven komt wanneer hij plots van de trappen valt in zijn nieuwe huis, is van de hand van Hawes die de rol van Alice speelt, de echtgenote van de onfortuinlijke man. De producent is Red Production Company, de mensen die eerder Happy Valley, The Five, Last Tango In Halifax en Years And Years produceerden.

  Na een afwezigheid van één seizoen omwille van de opnames van Ratched, zal Ryan Murphy’s muze Sarah Paulson opnieuw te zien zijn in het tiende seizoen van American Horror Story. Paulson is binnenkort te zien in niet minder dan drie nieuwe series: Mrs. America, Impeachment: American Crime Story en Ratched, de spin-off van One Flew Over The Cuckoo’s Nest, waarin de rol van verpleegster Ratched gespeeld werd door Louise Fletcher.

  Twee voormalige Bond-girls, Jane Seymour en Denise Richards, gaan samen met Bruce Davison de hoofdrollen spelen in het historische kostuumdrama Glows And Darkness (Resplandor Y Tinieblas). De serie gaat over het leven van Franciscus van Assisi, met de focus op bekende historische personages als Richard I Leeuwenhart, Eleonora van Aquitanië en Paus Urbanus II. De opnames zijn inmiddels gestart en vinden plaats in Italië, Frankrijk Marokko, Egypte en Spanje. De drijvende kracht achter de serie is regisseur/producent José Luis Moreno.

  Mark Hamill (de enige echte Luke Skywalker uit Star Wars) krijgt een gastrol in het tweede seizoen van What We Do in the Shadows, de mockumentary over een handvol vampiers die samenhokken. Beanie Feldstein die Jenna speelde, zal, ondanks het feit dat ze een grote rol toebedeeld zou krijgen, niet meer te zien zijn omwille van filmverplichtingen. Tijdens de Television Critics Association persdag, vertelde bedenker Jermaine Clement verder ook nog dat er in het nieuwe seizoen geesten en heksen te zien zullen zien.

  Melissa McCarthy (Spy, The Heat, Can You Ever Forgive Me?) gaat aan de zijde van Nicole Kidman meespelen in Nine Perfect Strangers, een nieuwe serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Liane Moriarty, de auteur van 'Big Little Lies'. De serie speelt zich af in een wellnessresort waar directeur Masha (Kidman) negen gestresseerde stedelingen een betere manier van leven wil geven. Maar de negen ‘perfecte’ vreemdelingen weten helemaal niet wat hen te wachten staat. McCarthy speelt de rol van Francis, een van de ‘vreemdelingen’. David E. Kelley, de scenarist van Big Little Lies, is een van de schrijvers en producenten. De serie staat gepland voor 2021.

  Patricia Arquette, Golden Globe-winnaar voor The Act en Escape At Dannemora, gaat opnieuw samenwerken met Ben Stiller. Arquette krijgt een hoofdrol in de thriller Severance, een serie die Stiller produceert en regisseert. Arquette speelt de baas van Lumen Industries, een bedrijf dat de verhouding werk-privé naar een nieuw level brengt. De hoofdrol wordt gespeeld door Adam Scott (Big Little Lies), een bediende met een duister verleden.

  Veerle Baetens speelt een van de hoofdrollen in de Franse serie Cheyenne Et Lola. Haar compagnon wordt Charlotte le Bon. Cheyenne en Lola werken allebei op de veerboten tussen Frankrijk en Engeland. Zij dromen van een beter bestaan, maar zijn blut en een beetje gek. Voor de buitenwereld zijn ze volgzaam en lief, maar achter deze façade schuilen twee dames die er niet voor terugdeinzen vals te spelen en indien nodig te doden. Al vlug worden zij een soort van ‘godfathers’ waar iedereen schrik van geeft, hoewel niemand ‘hen’ ooit heeft ontmoet …

  Adrien Brody die schitterde in The Pianist en ook te zien was in het vierde seizoen van Peaky Blinders, gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van Stephen King’s kortverhaal 'Jerusalem’s Lot'. De serie speelt zich af in 1850 en volgt kapitein Charles Boone die, nadat zijn vrouw omgekomen is op zee, met zijn drie kinderen verhuist naar het ouderlijk huis in een ogenschijnlijk rustig stadje genaamd Preacher’s Corners. Charles wordt er geconfronteerd met de geheimen van de familie. Hij zal tot het eind de duistere geheimen die de familie eeuwenlang geteisterd hebben, moeten bevechten. De opnames starten in mei 2020 met uitzending in de herfst van 2020.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems